Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomeen saapuva lakimies ja teologi: ”Ihmisoikeudet ajateltava uusiksi”

 

David McIlroy. Kuva: Forum Chambers

David McIlroyn mukaan moderni ihmisoikeusajattelu johtaa individualistiseen ja itsekkääseen yhteiskuntaan.

Ihmisoikeudet ymmärretään nykyisin ikään kuin omaisuudeksi, jonka perusteella erilaiset ryhmät voivat vaatia itselleen etuja toisten ryhmien ja kaikkien yhteisen hyvän kustannuksella.

Näin väittää Suomessa ensi viikolla vieraileva englantilainen lakimies, oikeusteologi ja kirjailija David McIlroy. Hänen mielestään moderni ihmisoikeusajattelu johtaa individualistiseen ja itsekkääseen yhteiskuntaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ihmisoikeudet tulisi McIlroyn mielestä ajatella uusiksi velvollisuuksien, yhteisen hyvän ja toisia palvelevien suhteiden näkökulmasta.

McIlroy vierailee ensi viikolla Suomessa Veritas Forumin pääpuhujana Helsingin, Turun, Oulun ja Jyväskylän yliopistoissa. Hänen haastajinaan ja keskustelukumppaneinaan toimivat oikeustieteen professori Kevät Nousiainen, lakimies, kirjailija Husein Muhammed, julkisoikeuden yliopistonlehtori Jukka Viljanen ja filosofian maisteri Paul Abbey.

Tilaisuudet ovat englanninkielisiä ja niissä on varattu aikaa myös yleisökeskustelulle.

David McIlroy lainaa Neuvostoliiton gulagista selvinnyttä nobelkirjailija Aleksandr Solženitsya, jonka mukaan yksilön oikeuksien puolustaminen on saavuttanut äärimmäisyyksiä, joiden vuoksi koko yhteiskunta on vaarassa muuttua puolustuskyvyttömäksi. On siis aika ryhtyä puhumaan oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia. McIlroy puolustaa kristilliseen ihmiskuvaan ja oikeusfilosofiaan perustuvaa näkemystä ihmisoikeuksista.

Veritas Forum on kansainvälinen verkosto, joka järjestää akateemisia tilaisuuksia suurista elämänkysymyksistä yliopistokampuksilla ja oppilaitoksissa. Veritas Forum Finlandin työtä koordinoi Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO).

Lisätietoja Veritas Forumin sivuilta.

 

Aiheet