Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomalaisten avustustyöntekijöiden surmasta syytettyjen oikeudenkäynti käynnissä

 

Mikään terroristijärjestö ei ole ottanut vastuuta Seija Järvenpään ja Kaija Martinin surmista. KUVAT: SEKL

Kansanlähetyksen työntekijöiden Kaija Martinin ja Seija Järvenpään menehtymisestä Afganistanissa on kulunut puolivuotta. Sunnuntaina 11. tammikuuta Heratissa alkoi surmatöitä koskeva oikeudenkäynti, jossa syytettynä on kolme miestä. Syyttäjä vaatii heille rangaistukseksi kuolemantuomiota. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Viime heinäkuussa suomalaisnaiset ammuttiin taksin takapenkille ohiajavasta moottoripyörästä. Ampuminen ajoittui keskelle päivää Heratin pääkadulla. Murhaajat pakenivat teon jälkeen, mutta Heratin poliisi pidätti heidät myöhemmin syksyn aikana.

Ilta-Sanomien mukaan oikeudenkäynnin ensimmäinen päivä oli julkinen ja sitä seurasi toimittajien lisäksi viranomaisia ja paikallisia. Oikeudenkäynnin yhteydessä selvisi, että miehiä syytetään seitsemästä muustakin henkirikoksesta.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Ensi viikolla tapauksen käsittely jatkuu todistajien kuulemisella.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie