Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomalaiskuoro tekee historiaa ja nousee samalla lavalle amerikkalaisten gospelmusiikin huippujen kanssa

 

Higher Ground Vocals -gospelkuoro. Kuoron johtaja Hanna-Maria Helenius kuvassa keskellä kukallisessa paidassa.

Afroamerikkalainen Redeemed Gospelkonsertti nähdään Savoy-teatterissa marraskuun lopussa. Silloin lavalle nousee suomalainen gospelkuoro Higher Ground Vocals yhdessä maailman arvostetuimpien gospelmuusikoiden kanssa.

Maineikas suomlainen gospelkuoro Higher Ground Vocals nousee lavalle maailman arvostetuimpien yhdysvaltalaisten gospelmuusikoiden kanssa. Kuoroa johtaa Hanna-Maria Helenius.

Menestynyt tuottaja ja kosketinsoittaja Asaph A. Ward luotsaa bändiä, jossa hän itse soittaa urkuja ja kosketinsoittimia. Basistina on Morgan Turner ja rummuissa legendaarinen Calvin Rodgers.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Suomeen Savoy-teatterin konserttiin saapuvat muusikot tekevät jatkuvasti yhteistyötä gospelin huippuartistien kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Fred Hammond, John P. Kee, Kim Burrell ja Dorinda Clark-Cole. Myös soulin ja R&B:n maailmantähdet kuten Mary J Blige, Aretha Franklin, Brian McKnight ja The Isley Brothers ovat työskennelleet näiden muusikoiden kanssa.

Kaksi suomalaista muusikko täydentää bändiä: Johannes Granroth on kitaristina ja saksofonitaiteilija Joonatan Rautio tällä kertaa pianossa.

Higher Ground Vocals -kuoron johtaja Hanna-Maria Helenius tekee uraauurtavaa työtä afroamerikkalaisen gospelin saralla. Vuosikymmeniä kuoronjohtajana ja muusikkona toimineen Heleniuksen elämäntyö kiteytyy autenttisen ja tyylinmukaisen gospelin tuottamiseen suomalaisessa kuoroelämässä.

Redeemed-gospelkonsertti on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla afroamerikkalaisille kirkoille tyypillistä musiikkia. Konsertti järjesteään Savoy-teatterissa Helsingissä 30. marraskuuta.