Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomalainen lähetyspanos 80,1 miljoonaa euroa viime vuonna

 

Kristillinen mediatyö on osa suomalaisten tukemaa työtä. Kuva Vuokko Vänskä

Suomen lähetysneuvoston (SLN) jäsenyhteisöt käyttivät vuonna 2011 lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan 80,1 miljoonaa euroa. Se oli vajaat neljä miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna, jolloin varoja kertyi 83,9 miljoonaa.

Tämä käy ilmi Suomen lähetysneuvoston tällä viikolla julkaisemasta tilastosta, joka kattaa kaikki Suomen lähetystyötä tekevät järjestöt ja kirkot. SLN:ssa on 31 jäsenyhteisöä. Siihen ei kuulu Kirkon Ulkomaanapu.

Suomen lähetysneuvoston jäsenjärjestöt käyttivät ulkomaiseen toimintaan yhteensä 80,8 miljoonaa euroa. Ulkomaisen toiminnan kulut olivat 60,5 miljoonaa ja ulkomaantyön tukitoiminnan kulut kotimaassa 14 miljoonaa euroa. Yleishallinnon kulut olivat 6,4 miljoonaa euroa.

Suomesta on lähetettynä muihin maihin yhteensä 745 lähetystyöntekijää (tilanne 31.12.2011). He sijoittuvat monille tehtäväalueille: seurakunta- ja evankelioimistyö, opetustyö, terveydenhoito- ja sosiaalityö, maa- ja metsätalous, hallinnollinen työ, teknisen alan työ, Raamattu- ja
kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Maanosista eniten lähetystyöntekijöitä on lähetetty Aasiaan (331), seuraavina Afrikka (180), Eurooppa (159), Latinalainen Amerikka (31), Oseania(30) ja Pohjois-Amerikka (14).