Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sukupuolineutraalin avioliittolain käsittely jatkuu eduskunnassa

 

Samaa sukupuolta olevien oikeudesta avioliittoon käydään jälleen keskustelua eduskunnassa. Hallitusneuvotteluissa näkemyserot kierrettiin, mutta nyt useat hallituspuolueiden kansanedustajat toivovat asian ottamista uudelleen käsittelyyn.

– Kyllä hyvin suoraan sovittiin, että se ei ole hallitusohjelman vastaista ajaa hanketta eduskunnassa läpi. Silloin se ei ole kenenkään selän takana eikä ketään vastaan, vihreiden kansanedustaja Tuija Brax toteaa Yle:n verkkouutisissa.

Sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustava sisäministeri Päivi Räsänen toivoo, että asia ei etene kiertotietäkään.

– En usko, että eduskunnasta löytyy tuota yli sataa kansanedustajaa, joka tarkoittaisi sitä, että valiokuntaan siinä tapauksessa tällainen esitys otettaisiin käsittelyyn, kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsänen kommentoi Yle:lle.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Hänen mukaansa kristilliset eivät eroa eduskunnasta, jos joku kansanedustaja tällaisen lakialoitteen tekee.

Sukupuolineutraali avioliitto on kansanedustajille niin sanottu omantunnon kysymys. Se tarkoittaa sitä, että edustajat saavat äänestää asiassa vapaasti, ilman eduskuntaryhmien yhteispäätöstä.

Vajaat 60 prosenttia nykyisistä kansanedustajista oli Ylen eduskuntavaalikoneessa jokseenkin tai täysin samaa mieltä siitä, että rekisteröityneille homopareille pitäisi kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille. Eniten asian kannattajia oli vihreissä, vasemmistoliitossa ja SDP:ssä. Vastustajia puolestaan löytyi eniten kristillisdemokraateista, perussuomalaisista ja keskustasta.

 

Aiheesta aiemmin Seurakuntalaisessa:

Räsänen: Hallitustoverit nauttivat täyttä luottamusta

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie