Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Springfest tehdään isosti, mutta aidosti

 

Kuva: Seinäjoen ILLAn fb-sivu

Seinäjoen helluntaiseurakunnan nuortentapahtuma, Sprinfest järjestetään ensi viikolla kolmatta kertaa. Seurakunta on ollut jo vuosia yksi suurimmista ja kasvavimmista helluntaiseurakunnista. Joka lauantaisissa Seinäjoen Illoissa käy parisataa nuorta, Springfestiin odotetaan jopa tuhatta ihmistä.

-Seinäjokelaisten nuorten selatessa Facebookia on todennäköistä, että hänen katseensa kohdistuu välillä helluntaiseurakunnan julkaisuihin. Aktiivinen tykkääminen ja jakaminen sosiaalisessa mediassa kasvattaa Seinäjoen ILLAn näkyvyytä siellä, missä nuoret ovat. Kavereita on helppo pyytää netin kautta mukaan, mutta ennen kaikkea tärkeää on kutsua ihmisiä kirkkoon myös henkilökohtaisen kohtaamisen kautta. Seinäjoella innolla palvelevat nuoret eivät halua, että kukaan jää paitsi siitä, mitä ”Isossa Punaisessa” seurakuntarakennuksessa tapahtuu, seurakunnan nuorisopastori Pekka Perho ja aktiivi Toni Kivistö kertovat.

Kynnys seurakuntaan mahdollisimman matalaksi

Ensi viikonloppuna järjestettävän Springfestin taustalla on 30 nuoren johtoryhmä. He ovat koonneet tapahtuman rungon ja suunnitelleet sen toteuttamisen. Nämä 30 nuorta johtavat palvelutiimejä, joissa palvelee lähes 100 aktiivista nuorta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

-Springfest tarjoaa nuorille ja nuorenmielisille innostavaa opetusta, laadukasta live-musiikkia, hyvää ruokaa, sekä iloisia ihmisiä ja näillä keinoilla elävän Jumalan kohtaamista. Springfestissä pyritään saada yhtä aikaa uusille helposti lähestyttävä ja kauemmin uskossa olleille innostava tapahtuma. Tapahtumissa ulkoiset puitteet viritetään äärimmilleen, ohjelmasta tehdään monipuolinen ja kiinnostava ja kynnys ei-uskovan ihmisen seurakuntaan tulemiselle tehdään mahdollisimman pieneksi. Kaikki tehdään isosti, mutta aidosti, miehet kertovat.

Springfestin puhujavieras on Lontoon Hillsong seurakunnan nuorten aikuisten pastori Dan Watson. Muutoin ohjelmasta vastaa lähinnä seurakunnan omat pastorit, nuoret ja oma ylistysbändi. Yksi erikoisuus Perhon ja Kivistön mukaan lauantaiaamun brunssi, joka aloittaa päivän ohjelman.

-Uskomme kirkon olevan ensi viikonloppuna täynnä.

Paikallisella helluntaiseurakunnalla on järjestetty nuorten suurtapahtumia jo yli kymmenen vuoden ajan. Springfestin lisäksi toinen vuosittainen suurtapahtuma järjestetään syksyisin.