Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Soraäänistä sulosointuihin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

 

Kristillisen Eläkeliiton jäsenet iloitsevat Laulun aika -teemasta. Musiikki tuo iloa yhteisiin retkipäiviin. Kuva: Sakari Röyskö

Radio Dei ja Kristillinen eläkeliitto haastavat ikäihmisiä kokoamaan oman lauluryhmän ja valmistamaan musiikkiesityksen, joka kertoo itsenäisestä Suomesta hengellisiä teemoja unohtamatta. Paras esitys palkitaan tuhannella eurolla.

Radio Dei ja Kristillinen eläkeliitto ovat päättäneet järjestää varttuneelle väelle suunnatun laulukilpailun Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien merkeissä.

Nyt kilpailu on edennyt siihen vaiheeseen, että mukaan ilmoittautuneet ryhmät on jaettu kuuteen syyskuussa järjestettävään alue-esiintymiseen. Parhaat esitykset valitaan mukaan Riihimäellä järjestettävään finaaliin, joka kuullaan suorana Radio Dein taajuuksilla.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

Kilpailussa on mukana kolmekymmentä musiikkiryhmää, joissa on yhteensä 674 osallistujaa.

Kilpailuun toivottiin mukaan omaleimaisia tulkintoja. Luovilla ansioilla on kilpailussa menestymisen kannalta suuri merkitys.

– Toivon näkeväni esityksiä, joista huokuu tekemisen riemu ja kuoron oma persoonallinen soundi, kertoo Radio Dein musiikkipäällikkö Antti Suonio.

– Yhteiset lauluhetket ovat omiaan nostattamaan yhteishenkeä, joka sota-aikana eläneille ihmisille oli ominaista. Näin laulaminen sopii erinomaisesti Suomen juhlavuoteen.

Kristillisen eläkeliiton toiminnanjohtaja Päivi Kyyrön mukaan kilpailussa yhdistyvät evankeliumi ja Suomi 100 vuotta hauskalla tavalla.

– Tärkeintä ei ole voitto vaan yhdessä tekeminen, toiminnanjohtaja Kyyrö sanoo.

 

Laulun aika -kilpailun alue-esiintymiset järjestetään seuraavasti:

15.9. klo 13.00, Seurakuntien talo, Näsin Sali, Näsilinnankatu 26 Tampere

16.9. klo 13.00, Kuopion helluntaiseurakunta, Eelim-temppeli, Vuorikatu 29, Kuopio

18.9. klo 18.00, Kokkolan seurakuntakeskus, yläsali, Läntinen Kirkkokatu 17, Kokkola

19.9. klo 11.00, Porin seurakuntakeskus, Eteläpuisto 10, Pori

21.9. klo 18.00, Keravan Helluntaiseurakunta, Kuparisepänkatu 6, Kerava

22.9. klo 18.00, Ristinkirkko, Kirkkokatu 4, Lahti

Finaali 21.10 klo 18.30, Riihimäen keskuskirkko

Kaikki tilaisuudet ovat yleisölle avoimia ja mukaan toivotaan paljon kannustusjoukkoja.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)