Soile Isokoskelle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

 

Kuva: Heikki Tuuli/Allegroartist

Vuoden 2016 Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto on myönnetty oopperalaulaja Soile Isokoskelle.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön hallituksen puheenjohtaja, piispa Jari Jolkkonen luovutti palkinnon Kuopion tuomiokirkossa Martinpäivän kirkkojuhlassa perjantaina 11.11.2016.

Soile Isokoski on arvostetuimpia äänialansa edustajia sekä kotimaisilla että kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. Isokoski on esiintynyt 30-vuotisen taiteilijauransa aikana merkittävimmissä musiikin metropoleissa. Isokosken ohjelmistossa tärkeänä osana klassisen musiikin rinnalla on hengellinen musiikki.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Posiolla pappisperheeseen syntynyt Isokoski valmistui kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 1984. Vuonna 1987 hän voitti Lappeenrannan kansallisen laulukilpailun ja samana vuonna sijoittui toiseksi Cardiffin Singer of the World -kilpailussa. Lisäksi Isokoski on voittanut laulukilpailun vuonna 1988 Hollannissa ja vuonna 1990 Japanissa. Isokoskelle myönnettiin kamarilaulajan arvonimi vuonna 2008 Wienin Valtionoopperassa.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema Lutherin mustepullo.

Kirkko-ooppera Reformaation merkkivuodelle

Reformaation merkkivuoden johdosta Luterilaisen Kulttuurin Säätiö tuottaa yhdessä Suomalaisen Kamariooppera ry:n kanssa Rakkauden ateria -kirkko-oopperan. Sen ensi-ilta on 10.4.2017 Kuopion tuomiokirkossa. Jeesuksen roolissa nähdään Kristian Lindroos, Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittaja.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmätilaisuuksia ja muita kulttuuritapahtumia. Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö