Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

SLS vahvistaa yhteistyötä Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon kanssa

 

Suomen Lähetysseuran (SLS), Kuopion hiippakunnan sekä Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon välinen yhteistyösopimus allekirjoitetaan 18.3. Jerusalemissa. Sopimuksella vahvistetaan yhteistyötä, hengellistä yhteyttä ja solidaarisuutta kirkkojen välillä.

Yhteistyötä kehitetään muun muassa järjestämällä vierailuja, koulutusyhteistyötä ja työntekijä- ja harjoittelijavaihtoa. Uutena painopisteenä on yhteistyön kehittäminen kirkkomusiikin alalla. Lähetysaktiviteettiä vahvistetaan erilaisilla hankkeilla, joiden kautta seurakunnat voivat kolehtivaroin ja suorin lahjoituksin tukea Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon toimintaa Suomen Lähetysseuran kautta.

Kuopion hiippakunnan puolesta sopimuksen allekirjoittaa piispa Jari Jolkkonen, Jordanian ja Pyhän maan ev.-lut. kirkon puolesta piispa Munib Younan sekä Suomen Lähetysseuran puolesta toiminnanjohtaja Seppo Rissanen ja hallituksen puheenjohtaja Matti Repo. Sopimus vahvistetaan viettämällä yhteistä messua luterilaisessa Kristus Vapahtaja -kirkossa Jerusalemin historiallisessa keskustassa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Pyhän maan evankelis-luterilainen kirkko tekee arvokasta hengellistä ja sosiaalista työtä erityisesti palestiinalaiskristittyjen keskuudessa. Se toimii upeasti rauhan ja sovinnon puolesta taistelevien osapuolien välissä. Heidän korkeatasoiset koulunsa ja vanhainkotinsa ovat kaikille avoimia uskontokuntaan katsomatta. Meillä on heiltä paljon opittavaa, piispa Jari Jolkkonen sanoo.