Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sleyn Koskenniemi: Maahanmuuttajatyö tarvitsee toisenlaista otetta

Erkki Koskenniemi kävi tutustumassa berliiniläiseen seurakuntaan

”Kukaan ei ole kieltänyt maahanmuuttajia tulemasta tilaisuuksiimme, mutta eipä erityisemmin kutsunutkaan”, kirjoittaa Erkki Koskenniemi Sanansaattaja Extrassa.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen pastori Erkki Koskenniemi ottaa Sanansaattaja Extran (1/2015) kirjoituksessa kantaa maahanmuuttajatyöhön. Koskenniemi huomauttaa, että evankelinen liike on lähettänyt lähettejä viemään evankeliumia kauas, mutta ”samalla olemme laiminlyöneet evankeliumin viemisen niille, jotka Jumala on lähettänyt meidän keskellemme.”

Maahanmuuttajatyö tarvitsee Koskenniemen mukaan aivan toisenlaista otetta kuin vain sitä, että maahanmuuttajat ovat periaatteessa tervetulleita tilaisuuksiin. ”Tarvitsemme tässä asiassa kunnon ravistelua.”

KRS Krito 10.-23.6.

Koskenniemi kävi huhtikuussa tutustumassa herätyksen keskellä elävään seurakuntaan Berliinissä. Hän sanoo oppineensa, miten vaikeaa vakiintuneen seurakunnan saattaa olla ottaa vastaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, jotka ovat jättäneet kotimaansa uskonsa takia.

”Tuttu ja turvallinen murtuu, jos sadat ihmiset tulevat Kristuksen luo”, Koskenniemi kirjoittaa.

artikkelibanneri Uusi Tie