Sleyllä edessä kulujen karsintatalkoot ja yt-neuvottelut

 

SLEYn Luther-kirkko Helsingissä. Kuva: Olli Häkämies

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen talous on raskaasti tappiolla. Toiminnanjohtaja Tom Säilän mukaan Sleyn nykyinen kulurakenne on kestämätön.

”Vuonna 2019 tullaan toteuttamaan merkittäviä säästötoimenpiteitä. Olemme eläneet jo pidemmän aikaa yli varojemme tehden samalla mittavia investointeja niin toimintaan kuin kiinteistöihin. Vaikka Sleyn vapaaehtoinen kannatus on hieman jopa kasvanut, Sleyn kulurakenne on siitä huolimatta nykytasollaan kestämätön”, Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä kertoo yhdistyksen verkkosivuilla.

Sleyn hallitus esitti joulukuun puolivälissä kokoontuneelle jäsenkokoukselle vuoden 2019 talousarvion, joka on 0,9 miljoonaa euroa alijäämäinen. Talousarvion mukaisen tuloksen saavuttaminen edellyttää ankaria säästötoimia. Yhdistyksen verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan alijäämän tulee olla vuonna 2019 noin 2,2 miljoonaa euroa vähemmän kuin se oli vuonna 2017.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Sleyn tulos on jo useamman vuoden ajan ollut reilusti miinusmerkkinen. Tulosta rasittavat viime vuosina tehdyt mittavat investoinnit niin kiinteistöihin kuin toimintaankin.

Säilän mukaan säästöt kohdistuvat etupäässä kotimaantyöhön. Lähetystyöhön ja Karkun evankelisen opiston toimintaan ei ole tarkoitus kohdistaa juurikaan säästöjä.

Toiminnanjohtaja Tom Säilän mukaan säästöjä ei voida toteuttaa ilman yt-neuvotteluja. Niitä ei ole kuitenkaan vielä aloitettu. Säästöjen lisäksi Sleyn on tarkoitus tehostaa varainhankintaa ja puhua rohkeammin taloudellisesta tilanteesta eri tilaisuuksien yhteydessä.

Sley muutti muutama vuosi sitten Lastenkodinkujalta uusiin remontoituihin tiloihin Malminkadulle. Samassa korttelissa toimii Sleyn remontoima Luther-kirkko.