Sley järjestää japaninkielisen pääsiäisjuhlan

 

Ken Takaki

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys (Sley) järjestää pitkäperjantaina japaninkielisen pääsiäisjuhlan, jossa esiintyvät laulaja Miho Yoshimura ja säestäjä Hikaru Yanagisawa Japanista.

Helsingin Pyhän sydämen kappelissa vietettävässä musiikkijuhlassa kerätään vapaa-ehtoista raha-avustusta Fukushiman suuronnettomuusalueella toimivalle Japanin evankelis-luterilaiselle kirkolle (JELC), joka on myös Sleyn yhteistykirkko.

Juhlasta vastaava Sleyn internetlähetti Ken Takaki on itsekin kotoisin Fukushimasta.

– Jouduimme järjestämään pääsiäisjuhlan esiintyjien aikataulujen vuoksi jo pitkäperjantaina. Hyvä niin, koska Japanin osalta tämänvuotinen pääsiäisenvietto liittyy juuri kärsimyksen teologisiin kysymyksiin, Takaki toteaa.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Hän toivoo, että juhla tavoittaa Suomessa asuvia japanilaisia.

– Pääkaupunkiseudulla asuu paljon japanilaisia, joilla ei ole seurakuntayhteyttä. Toivottavasti mahdollisimman moni heistä löytää paikalle.

Takaki on itse käynyt Japanissa viimeksi kaksi vuotta sitten.

– Äitini on kuollut ja isäni asuu Tokiossa. Minulla on aika etäiset suhteet japanilaisiin sukulaisiini. Silti kaipaan usein Japaniin.

Niin sanotut nyyttikestit

Pitkäperjantain juhlan järjestelyistä vastaavat Takakin lisäksi muutamat japanilaiset.

– Yksi hoitaa pyhäkoulua ja toinen ruokailua. Juhlan jälkeen on nimittäin yhteinen ruokailu. Kyseessä on nyyttikestit, mutta luulen, että ruokapuolesta tulevat vastaamaan lähinnä pari henkilöä, Takaki veikkaa huvittuneena.

Juhlassa esiintyvä laulaja Miho Yoshimura on opiskellut laulumusiikkia Japanissa ja Itävallassa. Sleyn tiedotteen mukaan hän on laulanut ylistyslauluja ja pitänyt todistuspuheita ”Japanin, Euroopan, Amerikan ja Aasian kirkoissa, sairaaloissa, instituuteissa, päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa”.

 
Artikkelibanneri perussanoma