Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Silja Galaxylle 2000 uskovaa nuorta

 

Silja Galaxy risteilee ensimmäistä kertaa alkoholittomana. KUVA: New Generation

Koululaistyötä tekevä ruotsalainen Ny Generation -järjestö viettää kymmenvuotisjuhliaan merellä syyskuussa. Järjestö vuokraa suomenlaiva Silja Galaxyn vuorokaudeksi. Risteilylle odotetaan 2000 nuorta kohtaamaan toisiaan rukouksen, opetusten, seminaarien, musiikin ja jumalanpalveluksen merkeissä. Mukaan lähtee myös pieni suomalaisten tiimi.

Silja Galaxy seilaa Tukholma-Turku-Tukholma -reitin syyskuussa alkoholittomana ensi kertaa historiansa aikana.

– Kun otimme yhteyttä Siljaan, sanoimme, että alkoholittomuus on edellytyksemme laivan vuokraamiseen. Tämä ei ole mikään tavallinen pyyntö, mutta se välittyi johtoportaaseen ja tuli hyväksytyksi, Ny Generationin puheenjohtaja Joakim Lundqvist toteaa Världen Idag -lehden haastattelussa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kahdentuhannen nuoren mukana ovat johtajat seitsemästä eri seurakunnasta: helluntailaisista, Livets Ord:sta, Evangeliska Frikyrkanista, Luterilaisesta kirkosta, Katolisesta kirkosta, Pelastusarmeijasta ja Missionkyrkanista. Täyshoito, johon kuuluu kolme ateriaa, maksaa 995 kruunua eli noin 112 euroa henkeä kohti. Ohjelma on täysin ruotsinkielinen.

Suomesta pieni porukka mukana

Suomen New Generationista lähtee näillä näkymin mukaan pieni 3-5 hengen ryhmä. He matkustavat ensin Tukholmaan ja liittyvät siellä matkustajaporukkaan. Mukana on myös jonkin verran New Generationin kansainvälisiä tiimiläisiä.

– Odotan risteilyltä kansainvälisen tiimimme tapaamista sekä vanhan ja uuden sukupolven kohtaamista, joka on ohjelmassa isossa roolissa. Odotan tietysti myös, että saamme yhdessä juhlia, mitä Jumala on tehnyt kouluissa ympäri Skandinaviaa ja maailmaa. Uskon, että nyt muodostuvalle tiimillemme matka on myös elämys ja ikimuistoinen kokemus nähdä, mistä New Generationissa on kyse, Englannissa kansainvälisen työn sihteerinä työskentelevä Maria Vauhkala kertoo. Hän hoitaa myös neljättä vuotta Suomen New Generationin asioita.

New Generation on yhteiskristillinen liike, joka koostuu rukousryhmistä, jotka järjestävät luovia tempauksia kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissa. Liike on syntynyt Oslossa 1990-luvun puolivälissä ja on sieltä levinnyt ympäri Eurooppaa. Suomessa perustettiin Uusi Sukupolvi Ry vuonna 2004. Tällä hetkellä ryhmiä on lähes 60 koulussa ympäri maata.

Suomen toiminta täyttää siis kahden vuoden päästä kymmenen vuotta. Olisiko silloin paikallaan ruotsinlaivan vuokraaminen?

– Hyvä kysymys, eihän sitä koskaan tiedä! Tällä hetkellä tosin vastaavaa ei ole meillä suunnitteilla, Vauhkala sanoo.

 
artikkelibanneri Uusi Tie