Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Seurakuntien nettitupu keskustelee koululaisten kanssa

 

Kuva: sxc.hu

Seurakunnat ovat mukana koululaisten arjessa tarjoamalla muun muassa aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa ja keskusteluapua.

Koululaiset voivat keskustella myös nettitupu -palvelussa.

Peliraati puolestaan auttaa vanhempia arvoimaan pelien sopivuutta lapsille.

Nettitupu on koululaisille tarkoitettu auttamispalvelu netissä. Se tarjoaa lapselle aikuisen, turvallisen keskustelukumppanin.

Nettitupun moderaattoreina sekä aikuisina keskustelijoina toimivat koulutetut ohjaajat. Seuraava nettitupun chat on keskiviikkona 24.8.2010 kello 14, ja sen aiheena on ”Pelottaako koulun alkaminen”.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Tekstaritupu on tekstiviestillä toimiva tukipuhelin kouluikäisille. Tupulle koululaiset voivat viestiä heitä askarruttavista kysymyksistä.

Kysymyksiin vastataan vuorokauden sisällä kouluaikoina. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja seurakunnan nuorisotyönohjaajia ja pappeja, jotka saavat tehtäväänsä koulutusta.

Netti- ja tekstaritupu -palvelut tarjoaa koululaisille Suomen evankelisluterilaisen kirkon paikallisseurakunnat ja PTK – poikien ja tyttöjen keskus.

Peliraati.fi-sivusto auttaa vanhempia arvioimaan pelien soveltuvuutta lapsille. Sivustolla olevat peliarviot auttavat vanhempia muun muassa pelien valinnassa ja siinä, miten arveluttaviin pelisisältöihin tulisi suhtautua.

Sivustolta löytyy myös asiantuntijoiden kokoamaa, lasten pelaamiseen liittyvää kasvatusaineistoa.

Peliraadissa ovat mukana muun muassa Kirkkohallitus, PTK – poikien ja tyttöjen keskus, Liikenne- ja viestintäministeriö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Valtion elokuvatarkastamo.

 
Artikkelibanneri perussanoma