Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Seurakuntavaalien Usko ja yhteys -verkosto rohkaisee erottumaan

 

Joukko herätysliikeväkeä ja seurakuntien aktiiveja on perustanut Usko ja yhteys -verkoston, joka haluaa tukea perinteistä kristillistä näkemystä edustavia vastuunkantajia luterilaisessa kirkossa. Verkoston slogan on ”Rohkea uskaltaa erottua!”

– Keskustelu on mennyt siihen, että ei voi ihan vapaasti sanoa, että minä uskon Jeesukseen ja pelastukseen. Kristillisen avioliiton kannalla ei voi olla ilman, että tulee leimatuksi. Tässä verkostossa on kysymys siitä, että meillä olisi uskallus olla sitä mieltä mitä olemme ja meillä on myös oikeus sanoa, mitä ajattelemme ilman että tulemme leimatuksi jollain tavalla, kirkolliskokousedustaja Stig Kankkonen sanoo.

Stig Kankkonen kertoo, että Usko ja yhteys -verkosto lähti ”alhaalta”, tarpeesta yhdistää voimia perinteisen kirkkonäkemyksen ja teologian taakse. Hän korostaa, että kyse on tukiverkostosta. Usko ja yhteys ei tuputa itseään eikä sanele millaisia valitsijayhdistyksiä paikallisseurakuntien tulisi perustaa seurakuntavaaleissa. Paikalliset valitsijayhdistykset voivat kuitenkin halutessaan linkittää tietonsa Usko ja yhteys -sivustolle, mikäli ne jakavat verkoston periaatteet.

Verkoston kuusi periaatetta ovat:
1. Luotamme Raamattuun
2. Rakennamme kotia
3. Lähdemme ja lähetämme
4. Etsimme ja kutsumme
5. Rakastamme lähimmäistä
6. Puolustamme perhettä

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Kuudennen periaatteen mukaan ”seurakunnan tulee tukea perheitä, kristillistä avioliittoa sekä lasten ja nuorten kristillistä kasvatusta.” Tarkoittaako tämä, että sanotaan ”ei” samaa sukupuolta olevien liitoille, ja jos tarkoittaa, miksi sitä ei sanota suoraan?

– Sen takia, että me emme halua olla kielteisiä. Me sanomme ”kyllä” kirkon viralliselle avioliittokäsitykselle. Me sanomme kyllä, me emme sano ei, Stig Kankkonen kommentoi.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15. syyskuuta.

Usko ja yhteys -verkostoon voi tutustua tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie