Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Seurakuntalaisen lukijat: kristinuskosta saa vitsailla sarjakuvissa

 

Seurakuntalainen julkaisi toissaviikolla haastattelun Fingerpori-sarjakuvan piirtäjästä Pertti Jarlasta. Haastattelun yhteydessä kysyimme lukijoilta, ”saako kristinuskosta vitsailla sarjakuvissa”.

Peräti 68 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että kristinuskosta vitsailu on hyväksyttävää. Kielteisen kantansa ilmoitti 32 prosenttia vastanneista.

Lukijakommenttien perusteella kristinuskoon liittyviin vitseihin voi olla vaikea suhtautua.

– En edes osaa vastata, onko se hyvä vaiko mauton vitsi, kun Jeesus on jo sovittanut housutkin puolestasi…. Minua ainakin hymyilyttää tuo vitsi pienen loukkaantumisen ohella, kommentoi nimimerkki ”Ilkka Espoosta”.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Fingerpori on toisinaan hauska, mutta kristityistä nössötkin voi tehdä pientä pilaa…vain tosimies uskaltaa kritisoida islamia, ”Johanna” puolestaan totesi.

Jarla katsoi haastattelussaan, että uskonnolliset aiheet herättävät sarjakuvissa paljon tunteita, ja monet kokevat niihin liittyvät vitsit loukkaavina.

– Uskonnosta saa paljon mustaa huumoria. Siihenhän liittyy sellaisia teemoja kuin ristinkuolema, ihmisen kuolema, kadotus, paholainen, hän listasi.

Seurakuntalaisen kyselyyn vastasi 113 lukijaa.

Fingerporia alettiin julkaista Helsingin Sanomissa helmikuussa 2007, ja nykyisin se ilmestyy myös lukuisissa muissa suomalaisissa sanomalehdissä. Sen stripeistä on koottu useita sarjakuva-albumeita.

Pertti Jarlan haastattelu