Seurakuntalainen.fi kysyy: Oletko puhelinkoukussa?

 

Sosiaalinen elämä on tarjolla koko ajan.

GALLUP. Älypuhelimet ovat mullistaneet arkielämän. Ne ovat kaikkialla läsnä. Seurakuntalainen.fi kysyy tänään, oletko puhelinkoukussa.

Vain harvalla nykyään on niin vanhanaikainen puhelin, ettei sillä pääse nettiin. Vanhasta puhelimesta saatetaan olla tavallaan jopa ylpeitä: minäpä pärjäänkin luurilla, jolla saa soitettua, tekstattua ja laitettua herätyksen päälle. Toisaalta voidaan haikailla toisten hienompien puhelimien perään ja toivoa, että itselläkin olisi sellainen.

Monille tuottaa tuskaa olla tunti tarkistamatta, onko tullut viestejä, mailia tai Facebookissa kommentteja. Älypuhelimilla ollaan jopa saatu aikaan kohuja. Esimerkiksi erotetun opettajan Antti Korhosen tapaus tallentui videolle.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Niin kuin moneen muuhunkin asiaan, puhelimeenkin voi jäädä koukkuun. Sitä ei välttämättä edes itse tajua – eikä ainakaan ole helppoa myöntää. Löytyykö mobiilien käyttöön ohjeita Raamatusta? Yksi sovellus kenties löytyy: ”Kaikki on minulle luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi. Kaikki on minulle luvallista, mutta minä en anna minkään hallita itseäni.” (1. Kor. 6:12)

Mistä tietää olevansa koukussa?

Lisää gallupin aiheesta artikkelista Luurin lumoissa.

Teksti: Susanna Sarimaa
Kuva: Sanja Gjenero/SXC