Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Seurakuntalainen.fi kokosi kuukaudessa yli sata tuhatta käyntiä

 

Markku Koiviston eron syitä käsitellyt uutinen nousi Seurakuntalaisen historian luetuimmaksi.

Seurakuntalainen.fi -sivuston suosio on kolminkertaistunut vuoden aikana. Viimeksi kuluneen kuukauden aikana Seurakuntalaisen sivuilla on käyty yli 106 000 kertaa.

Kaksi ja puoli vuotta toiminut kristillinen verkkomedia on yli kolminkertaistanut suosionsa viimeksi kuluneen kahdentoista kuukauden aikana.

30 päivän mittausajanjaksolla 12.8.-11.9.2011 Seurakuntalaisen sivuilla käytiin yhteensä 106 367 kertaa. Sivustoa luki tuona aikana lähes 53 000 eri vierailijaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Vuotta aikaisemmin (12.8.-11.9.2010) vastaavat luvut olivat 31 320 käyntiä ja runsaat 14 000 eri vierailijaa.

Seurakuntalainen.fi -sivusto avattiin 1. helmikuuta 2010.  Kuluvan syyskuun aikana saavutettiin pyöreä luku, kun sivustolla kirjattiin miljoonas käynti. Kahden miljoonan käynnin raja rikkoutunee jo ensi vuoden aikana, koska sivuston suosion kasvu on ollut nopeaa.

Yksittäinen vierailija käy sivustolle tullessaan keskimäärin kolmella Seurakuntalaisen sivulla. Ylivoimaisesti luetuimpia sivuja ovat uutissivut. Uutissivustolla erityisesti ajankohtaiset, niin sanotut kuumat aiheet kiinnostavat kävijöitä.

Nämä aiheet keräävät myös eniten kommentteja sivuston lukijoilta. Kristillisiä verkkomedioita on toisinaan kritisoitu siitä, että niiden uutisia seuraisi vain kapea kirkollinen ja seurakunta-aktiivien nurkkakuntaväki. Tilastojen perusteella uskomus on erheellinen. Sen sijaan on selvää, että ylivoimaisesti suurin osa lukijoista ei kommentoi juttuja tai keskusteluja millään lailla.

Seurakuntalaisen historian luetuin juttu on toissa viikolla julkaistu uutinen Markku Koiviston syrjäyttämisen syy selvisi. Kakkoseksi listalla pääsee Sonja Falkin blogi A-talkin jälkeen. Blogissa Ylen A-talkissa kirkon suhtautumisesta homosuhteiden siunaamiseen keskustellut Falk kuvaili tuntojaan suoran tv-lähetyksen jälkeen.

Myös yliluonnolliset ilmiöt ja kuuluisuuksiin liittyvä uutisointi tuntuu kiinnostavan lukijoita. Kolmossijaa luetuimpien juttujen listalla pitää halussaan artikkeli Neljä autokuntaa näki enkelin. Lähes yhtä paljon lukijoita kokosi uutinen kansainvälisesti tunnetun evankelistan David Wilkersonin kuolemasta.

Seurakuntalainen.fi:n taustalla on kuusi merkittävää kristillistä mediataloa. Hanketta koskeva yhteistyösopimus allekirjoitettiin Radio Dein tiloissa 2. joulukuuta 2009. Uutistuotanto- ja julkaisuyhteistyöhön osallistuvat Uuden Tien, Elämään-lehden, Sanan, Ristin Voiton ja Suomen Viikkolehden toimitukset sekä Radio Dei.

Seurakuntalainen.fi:n tavoitteena on uutisoida kristillisen kentän tapahtumia ja ilmiöitä laajasti ja monipuolisesti. Lisäksi sivusto seuraa ajankohtaisia yhteiskunnallisia uutisaiheita kristillisen arvomaailman näkökulmasta.

 

Seurakuntalaisen luetuimmat uutiset:

Radio Dei: Markku Koiviston syrjäyttämisen syy selvisi (1.9.2011)

A-talkin jälkeen (19.2.2010)

Neljä autokuntaa näki enkelin (17.2.2011)

David Wilkerson kuollut (28.4.2011)

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)