Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Seurakunnissa ympäri Suomea siunataan jälleen ekaluokkalaisia koulutielle

 
kouluokka-jossa-kolme-oppilasta-selin-taustalla-opettaja-kirjoittaa-liitutauluun-kahdella-oppilaalla-on-käsi-ylhäällä

Noin 57 000 ekaluokkalaista aloittaa koulutaipaleensa tänä syksynä. Kuvituskuva: Istock

Seurakunnat järjestävät koululaisten siunaustilaisuuksia jälleen elokuussa. Jo tällä viikolla on monissa seurakunnissa koululaisten siunaamistilaisuuksia.

Seurakuntien järjestämät koululaisten siunaamistilaisuudet ovat yleensä olleet hyvin suosittuja. Monet vanhemmat haluavat Jumalan siunausta lapselleen uuden elämänvaiheen alkaessa. Samalla koulutielle siunaaminen on koko perheelle valmistautumista uuteen elämäntilanteeseen, varsinkin ensimmäisen lapsen aloittaessa koulun.

Seurakunnat toivottavat siunaustilaisuuksiin tervetulleiksi koululaisten ja heidän perheidensä lisäksi kummit ja muut lapselle läheiset ihmiset. Myös opettajia ja heidän läheisiään kutsutaan mukaan.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

”Kummi on lapsen tärkeä aikuinen, joten on luontevaa kutsua kummit mukaan kasvun polun etapeille. Koulutielle siunaaminen on yksi niistä”, kirkkohallituksen kouluyhteistyön asiantuntija Tuula Vinko sanoo.

Tilaisuuksia järjestetään juuri ennen koulujen alkua tai pian koulun alkamisen jälkeen. Esimerkiksi Helsingissä siunaaminen on lähes jokaisessa seurakunnassa 7. elokuuta kello 18. Myös Tampereella koulunsa aloittavien siunaamiskirkot pidetään keskiviikkona 7. elokuuta. Tarkemmat tiedot tilaisuuksista löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.

Joissakin seurakunnissa koulutulokkaita on siunattu jo keväällä.