Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Seurakunnilta tukea työttömien arkeen

 

KUVA: Andrei Niemimäki

Turun ja Kaarinan seurakunnissa tuetaan tänä syksynä työttömiä ja työttömyys uhan alla olevia. Runsaalla kurssitarjonnalla sekä virkistystoiminnalla halutaan tukea työttömien arkea ja antaa uutta virtaa tulevaan.

– Vastuu työttömien perusturvasta on yhteiskunnalla, diakoniatyön tehtävänä on kulkea ihmisen rinnalla, määrittelee diakoniajohtaja Hannu Suihkonen seurakuntayhtymän verkkosivuilla.

Suihkonen muistuttaa, että etenkin pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvussa.

– Siksi diakoniatyö pitää tärkeänä paneutua työttömien ja työttömyysuhan alla elävien tukemiseen juuri nyt, perustelee Suihkonen.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Seurakuntien diakoniatyön ”Uusia alkuja ja tulevaisuuden polkuja” -teemalla järjestämät kurssit vastaavat työttömien elämänhallinnan ja henkisen hyvinvoinnin tarpeisiin. Kursseilla, teematilaisuuksissa ja työpajoissa opiskellaan muun muassa ruoanlaittoa ja leivontaa, valokuvausta, hahmotellaan tulevaisuuden toiveita ja vahvistetaan parisuhdetta.

Miehille on luvassa oma toimintaryhmä. Tärkeä osa ryhmien toimintaa on virkistäytyminen harrastusten ja kulttuurin parissa tai leireillä.

– Työllistymiseen liittyvää tietoa ja koulutusta saa monelta muultakin taholta. Me haluamme tarjota työllistymisen kannalta aivan olennaista jaksamista, itseluottamusta ja henkistä hyvinvointia. Vertaisryhmissä myös yksin elävät työttömät saavat mahdollisuuksia jakaa kokemuksia ja katsoa yhdessä eteenpäin, Suihkonen jatkaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie