Seurakunnat palkkaavat yli 900 lisäkesätyöntekijää kesällä 2021

 

Seurakunnat palkkaavat kesäksi muun muassa hautausmaille työntekijöitä. Kuvassa Vantaan seurakuntien kausityöntekijöitä Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla kesällä 2020. Kuva: Liisa Toivonen/Vantaan seurakunnat

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kirkkohallitukselle 460 000 euron erityisavustuksen seurakuntien kesätyöntekijöiden palkkaamisen.

Avustuksen tavoitteena on tukea Suomen evankelis-luterilaisen kirkon mahdollisuutta lisätä kesätyöpaikkojen määrää vuoden 2021 kesällä. Avustus on osa hallituksen toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään lieventämään koronatilanteen lapsille ja nuorille aiheuttamia haittoja.

Kirkkohallituksen virastokollegio myönsi avustukset seurakunnille hakemusten perusteella 500 euron kesätyöseteleinä. Seteleitä haettiin yhteensä 1191 kappaletta, ja jaossa oli yhteensä 920 kesätyöseteliä. Lähes 200 seurakuntaa eri puolelta Suomea haki avustusta.

Perheniemi trp.sh-neliö vkot25.-26.

”Todella hienoa, että seurakunnat pystyivät reagoimaan asiaan näin nopealla aikataululla. Seurakunnilla oli hakuaikaa vain kaksi viikkoa huhtikuun loppupuolella ja oletettavasti suurimman osan seurakuntien kesätyöpaikkarekrytoinnit olivat jo pitkälle valmiina. Tästä huolimatta hakemuksia tuli paljon ja kokonaisuudessaan seurakunnat palkkaavat yli 900 lisäkesätyöntekijää kesällä 2021”, kansliapäällikön erityisavustaja Jari Pulkkinen kertoo.

Seurakunnat palkkaavat avustuksen turvin lisää kesätyöntekijöitä muun muassa hautausmaille, leirikeskuksiin ja leiri- ja retkitoimintaan.

 

Aiheet