Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Seurakunnat juottavat kahvia kerätäkseen rahaa avustustoimintaan

 

Kuva: Julius Schorzman

Kirkkojen kesäkahviloiden tarkoituksena on seurakuntien mukaan tarjota yhteisöllistä ja vapaata tunnelmaa.

Kesäkahviloissa toimii usein kirkon työntekijöitä, jotka ovat kahvihetken lomassa käytettävissä tukena ja keskusteluapuna.

Kahvilat ovat myös keino kerätä rahaa kehitysmaihin.

Kuopiossa käynnistyy tänä kesänä uutena toimintana kesäkahvila, joka tarjoaa erityisesti lapsiperheille kohtaamispaikan kirkon tiloissa.

Toiminta on tervetullutta jatkoa perhekerhoille, jotka jäivät kesän ajaksi tauolle.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Osallistujia riitti ja kirkon kannalta erityisen ilahduttavaa oli se, että viikon aikana on ollut mukana perheitä, jotka eivät aikaisemmin ole olleet seurakunnan perhekerhoissa mukana. Vaikka toiminta on pääasiassa suunnattu perheille, ovat kesäkahvilaan kaikki tervetulleita, kertoo lastenohjaaja Laura Kesti.

Kahvirahoilla lähetys- ja kehitysyhteistyötä

Seurakuntien kesäkahvilat osallistuvat kirkon lähetystehtävään usein nimeämällä konkreettisen kohteen, johon kahvilan tuotto lahjoitetaan.

Oulun Tuomiokirkon Cafe kryptan tuotto menee kokonaisuudessaan suomen Lähetysseuran tasauskeräykseen.

Kohteena on Nepal, ja siellä vammaisten tyttöjen koulutus. Suuren suosion johdosta toimintaa on laajennettu tänä vuonna jokaiselle arkipäivälle.

Cafe krypta tarjoaa kahvihetken lisäksi myös työpaikan yhdeksälle oululaiselle nuorelle. Nuorten lisäksi kahvilassa toimii pastori, nuorisotyöntekijä ja lähetyssihteeri.

Seinäjoen seurakunnan Mission cafen tuotot ohjataan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteisiin, joita ovat muun muassa raamatun käännöstyö Suomen sukuisille kansoille sekä internet-työ Japanissa.

 
Artikkelibanneri perussanoma