Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Seurakunnat eivät innostuneet kirkon tilojen vuokraamisesta muslimeille

 

Muslimeja moskeijassa. KUVA: Wikipedia Common

Seurakunnissa ei olla erityisen innostuneita Helsingin piispan Irja Askolan tekemästä ehdotuksesta vuokrata seurakunnan tiloja islamilaisten käyttöön. Muslimit itse eivät tiettävästi ole tehneet aloitteita asiassa.

Kirkkoherra ja lääninrovasti Hannu Ojalehto Tuiran seurakunnasta kertoo, että Oulun seudulla linjaus asiasta tehtiin muutama vuosi sitten.

– Tilat, jotka on vihitty kristillisen kirkon käyttöön eivät ole islaminuskoisten käytettävissä. Asiasta oltiin yksimielisiä päätöstä tehtäessä.

Asia on tullut ajankohtaiseksi etenkin Helsingissä missä muslimiyhteisöt tarvitsisivat lisää tiloja uskonnon harjoittamiseen.

– Minusta tämä asia on parasta piispojen keskustella piispainkokouksessa keskenään, Ojalehto toteaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Helsingin Sanomien mukaan myös Turussa ja Tampereella suhtaudutaan epäillen asiaan.

– Tässä vaiheessa riittää, että meillä on islaminuskoisiin hyvät välit. Kirkon tulee olla avoin, mutta on mietittävä tarkkaan, mitkä toimintamuodot ovat mahdollisia, kirkkoherra Martti Hirvonen Turusta, kommentoi Helsingin Sanomissa.

Suomen islamilaisen neuvoston hallituksen puheenjohtaja Abdi-Hakim Yasin Ararse pitää Irja Askolan ehdotusta myönteisenä keskustelun avauksena. Hän esittää, että luterilaiset seurakunnat voisivat vuokrata esimerkiksi kokoustilojaan muslimien seminaareihin ja konferensseihin.