Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

SEKL:n lähetysjohtaja Mika Tuovinen: Uusia avauksia skismassa

 

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan osa luterilaisen kirkon johtajista on viime aikoina halunnut korostaa, että myös perinteisesti ajattelevat kristityt ovat seurakunnan jäseniä ja heillä pitää olla tilaa seurakunnissa sekä mahdollisuus järjestää messuja. Tuovinen kertoi Radio Dein Viikon vieras -ohjelmassa iloitsevansa havaitsemastaan kehityksestä.

– Jos minun kotikuntani seurakunta antaisi ymmärtää, että minun edustamani kristillisyys on heidän mielestään vaarallista ja epätoivottavaa, olisi se minulle kova paikka nieltäväksi, Tuovinen sanoo.

– Myös se pitää hyväksyä, että me perinteisellä virkakäsityksellä ja perinteisellä avioliittokäsityksellä olevat emme ole mitään kummajaisia tässä maailmassa, vaan edustamme sitä samaa kristillistä uskoa, mitä kirkkomme on edustanut, sanoi Kansanlähetyksen johtaja Radio Dein haastattelussa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen myöntää, että liberaalien ja konservatiivien välillä on syvä teologinen kuilu, joka johtuu erilaisista teologisista lähtökohdista ja erilaisista ajatuksista siitä,  miten Raamattua tulkitaan ja mikä on Raamatun merkitys kirkossa sekä tämän päivän elämässä.

– Tämä on tietysti laaja kysymys,  mikä se skisma on ja miten niitä eri osa-alueita pitäisi ratkaista, mutta tietysti toivon, että paikallisseurakunnissa herätyskristityille annettaisiin tilaa toimia. Toivon myös meiltä herätysliikeihmisiltä, että emme ole ylimielisiä mihinkään suuntaan vaan noudatamme Jeesuksen lempeää ja nöyrää asennetta.

Mika Tuovinen uskoo, että konservatiivit ja liberaalit voivat toimia samassa kirkossa, todennäköisesti kuitenkin osittain vähän eri pelikentillä

”Lähetystyöstä ei luovuta”

Vaikka Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät päättivät lakkauttaa lähetysmäärärahat Kansanlähetykseltä, lähetysjohtaja Tuovinen varoittaa mediaa luomasta mielikuvaa, että se mikä on kahdessa seurakuntayhtymässä tapahtunut, on vallitseva tilanne koko maassa.

– Suurimmassa osassa Suomen seurakuntia Kansanlähetys on Kirkon nelivuotiskertomuksen mukaan ykkösenä, kun tutkitaan kirkkoherrojen kokemuksia, minkä järjestön kanssa yhteistyö on ollut hyvää. Kirkkoherrat ovat antaneet myös lähetystyöhön varoja ja ovat meidän hyviä kumppaneita lähetystyössä, Tuovinen kehuu.

Johtajan mukaan Kansanlähetyksen arvoihin kuuluu ennakkoluulottomuus ja yhteistyökyky.

– Teemme iloiten yhteistyötä, varsinkin herätyskristillisen näyn kanssa, seurakuntien kanssa siellä missä se onnistuu. Siellä missä se ei onnistu, pitää miettiä, miten teemme aktiivisesti omaa työtämme

Jos Kansanlähetyksen taloudellinen tilanne uhkaavasti heikkenee, lupaa lähetysjohtaja Mika Tuovinen, että lähetystyötä tehdään niin pitkään kuin kristityt antavat siihen vapaaehtoisesti varoja. Tuovisen mukaan Kansanlähetys ei myy identiteettiään lähetysmäärärahojen takia.

– Kaikkein tärkeintä on se, että voimme tehdä työtä hyvällä omallatunnolla. Uskon että Jumala pitää meistä huolta.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen puhuu SeKL:n ja kirkon välisestä ristiriidasta Radio Dein Viikon vieras lähetyksessä 17.5 ja 18.5 klo 15.20 sekä koosteuusintana tiistaina 22.5 klo 22.05. Haastattelu löytyy kesäkuun alusta alkaen myös Radio Dein ohjelma-arkistosta www.radiodei.fi.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)