Seitsemän ihmistä sai surmansa Venäjän tulittaessa katolisen avustusjärjestön toimistoa

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Seitsemän ihmistä sai surmansa, kun venäläinen panssarivaunu tulitti katolisen avustusjärjestö Caritaksen toimistoa piiritetyssä Ukrainan Mariupolin kaupungissa. Kaksi muuta vietiin väkisin Venäjälle.

Katolisen avustusjärjestö Caritaksen Ukrainan osasto kertoi asiasta Twitterissä. Hyökkäys tapahtui jo reilu neljä viikkoa sitten 15. maaliskuuta, mutta uutinen tuli julki vasta tällä viikolla. Caritas Ukrainan mukaan rakennuksessa olleet ihmiset olivat tapahtumahetkellä piilossa pommitukselta. Tulituksessa kuoli kaksi Caritaksen toimiston naispuolista työntekijää ja heidän perheenjäseniään. Asiasta uutisoi italialainen Vita International -lehti.

Mariupolin Caritaksen johtajan Rostyslav Spryniukin mukaan kaksi järjestön työntekijää kuljetettiin väkisin Venäjälle. ”Venäläiset sotilaat kutsuvat sitä ’vapaaehtoiseksi evakuoinniksi’, mutta kun evakuointi tapahtuu konekiväärien uhan alla, sitä ei voi kutsua ’vapaaehtoiseksi'”, Spryniuk sanoo Vitalle.

Spryniuk kertoo, että kaksi siepattua työntekijää oli tulituksen aikana eri rakennuksessa kuin surmansa saaneet. ”He säilyivät hengissä, koska he olivat olleet portaiden alla. He onnistuivat kaivamaan tiensä ulos raunioituneen talon alta. Emme voi paljastaa heidän nimiään, jotta emme asettaisi heitä vaaraan.”

”Siviilien ja muita ehdoitta auttavien humanitaaristen työntekijöidemme kuolemat,  jättävät meidät sanattomiksi. Ajatuksemme ovat uhrien perheiden luona”, Caritaksen lausunnossa sanotaan.

Kansainvälinen Caritas-järjestö ilmoitti, että avustustoiminta jatkuu keskeytyksettä muissa kovia taisteluita käyvissä kaupungeissa, kuten Kramatorskissa, Zaporizhzhjassa ja pääkaupungissa Kiovassa, jossa on toistaiseksi rauhallista.

Lähde: cne.news