Saunapäivänä pääsee saunomaan myös kirkossa

 

Pastori Vappu Olsbo (vas.) ja kanttori Sirkku-Liisa Niemi toivottavat tervetulleiksi Rekolan kirkon saunaan. Kuva Katriina Harviainen

Suomesta löytyy valtava määrä saunoja, mutta kirkko ei ehkä tule heti mieleen, jos tahtoo saunaan. YLE:n valtakunnallisena saunapäivänä 27.7. voi kuitenkin heittää löylyä Vantaalla Rekolan kirkon saunassa.

Ensin kirkossa on Suvi-illan idylli -konsertti, jossa kuullaan kesäistä laulu- ja harppumusiikkia. Konsertin jälkeen on naisten ja miesten saunavuorot. Omat saunatarvikkeet tulee ottaa mukaan, mutta paikalla on tarjolla pientä purtavaa.

Sauna on remontoitu viime vuonna, joten saunapäivänä löylyihin pääsee tuoreissa tiloissa. Lauteille mahtuu kerrallaan 4-5 henkeä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Onhan saunassa ja kirkossa molemmissa kyse puhdistautumisesta. Ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli ja siitä on pidettävä huolta. Sauna tekee hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin, pohtii pastori Vappu Olsbo.

– Yhteisillä saunavuoroilla toteutuu myös yhteys toisiin ihmisiin. Siellä olemme omina itsenämme mitään peittelemättä.

Rekolan kirkon sauna on aktiivisesti käytössä. Viime jouluna lauteilla laulettiin Kauneimpia joululauluja. Syys- ja kevätkaudella löylytellään joka viikko Yläovet auki -tilaisuuksien yhteydessä.

Saunapäivän saunomiseen tulee ilmoittautua 24.7. mennessä kirkkoherranvirastoon. Saunominen maksaa viisi euroa, mutta konserttiin on vapaa pääsy.