Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

SAT-7: En ole Charlie

 

\”En ole Charlie\”

Televisiokanava SAT-7 painottaa sananvapauden ohella kunnioitusta ihmisiä ja heidän uskontojaan kohtaan.

Kristillinen satelliittitelevisiokanava SAT-7 toimii Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa tarjotakseen kirkoille ja kristityille mahdollisuuden todistaa uskostaan, sekä kertoakseen muslimeille kristinuskosta. Kanavan perustaja sekä kansainvälinen toimitusjohtaja Terence Ascott ottaa lehdistötiedotteessaan kantaa Ranskan Charlie Hebdo -lehden toimintaan sekä sananvapauden merkitykseen.

Charlie Hebdo -lehden päätös julkaista lisää pilapiirroksia sai osakseen kritiikkiä, ja teko on tuomittu Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan valtioiden toimesta ”tarpeettoman provokatiiviseksi”. Ascott painottaa, että vaikka sananvapaus on tärkeä asia, kunnioitus muita mielipiteitä kohtaan on syytä pitää mielessä. ”Onko sananvapaus lupa sanoa mitä haluamme, vai onko olemassa joitakin rajoja kunnioituksen ja säädyllisyyden nimissä?” lehdistötiedotteessa kysytään.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Ascottin mielestä muslimeilla on oikeus loukkaantua pilapiirroksista, sillä heidän uskontonsa mukaan profeetoista ei saa tehdä minkäänlaista kuvaa. SAT-7 irtisanoutuukin muslimien provosoinnista,siitä on Ascottin mukaan vain haittaa. ”Haluamme tarjota toivoa, apua, ja hyviä uutisia esittämättä turhia uhkauksia tai loukkauksia, siten kääntäen ihmisiä pois sanomamme ääreltä”, lehdistötiedote kertoo. ”Sananvapaus on arvokas ja puolustamisen arvoinen asia, mutta sen tulisi aina tähdätä edistykseen yhteiskunnassa – ei loukkaukseen.”

 

Lähde: SAT-7 lehdistötiedote

Kuva: Clément Belleudy