Uusi koulutuskanava SAT-7 Academy aloittaa 1. syyskuuta

 
luokkahuone raunioissa

Uuden kanavan välityksellä myös miljoonat pakolaislapset pääsevät kouluun. Kuva: SAT-7.

Kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n uusin kanava, SAT-7 Academy, aloittaa lähetykset 1. syyskuuta. Koulutuskanava lähettää arabiankielistä ohjelmaa ympäri vuorokauden. Sen välityksellä myös miljoonat pakolaislapset pääsevät kouluun.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa on arviolta 13 miljoonaa lasta, jotka eivät sodan vuoksi pääse kouluun. Monet koulut ovat raunioina ja jäljellä olevissa kouluissa luokat usein ylisuuria. Pelko pitää osan lapsista kotona. Syrjäytymisvaara on suuri.

SAT-7 Academy tukee paitsi koulun ulkopuolelle jääneitä lapsia, myös lisäopetusta tarvitsevia. Lisäksi koulutuskanava pyrkii auttamaan vanhempia kasvatustehtävässään ja opettajia työssään. Verkko-opetus täydentää televisio-ohjelmia.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Tarve on valtava, unelmamme on jättimäinen ja aika on nyt kypsä. Uskon, että saamme pian nähdä väkivallattomia yhteiskuntia ja luokkahuoneita, joissa opetetaan luovilla tavoilla, sanoo kanavapäällikkö Juliana Sfeir.

Perjantaina aloittavaa SAT-7 Academya voi katsoa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella Nilesat-satelliitilla ja lisäksi netistä. SAT-7:lla on myös kaksi muuta arabiankielistä kanavaa, joista toinen on lastenkanava, sekä farsin- ja turkinkieliset kanavat.

Lähde: SAT-7

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa