Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Särkänniemessä vietetään Kummipäivää

 

Kummilla on arvokas tehtävä lapsen elämässä.

Suomen ensimmäisen Kummipäivän tarkoituksena on tukea kummeja tehtävänsä hoitamisessa.

Kummipäivää vietetään huomenna lauantaina 6.6. Särkänniemen huvipuistossa. Päivän aikana lapset pääsevät haastamaan kumminsa erilaisilla toimintapisteillä ja kummit viettämään laatuaikaa kummilapsensa kanssa. Särkänniemen laitteet ovat auki normaaliin tapaan.

Yhteistyökumppaneina tapahtumassa on useita urheiluseuroja, joilla on jokaisella omat toiminnalliset pisteensä. Mukana on myös useita urheilutähtiä eri lajeista. Tampereen seurakunnat osallistuvat tapahtumaan rintanappien askartelupajalla, sekä tarjoamalla kummeille levähdys- ja juttelupisteen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Päivän ideana on auttaa kummeja vaalimaan tärkeää suhdetta kummilapseen. Tapahtumalla halutaan huomioida kummiuden tärkeys osana kasvua ja hyvää lapsuutta. Lasten ja nuorten hyvä suhde aikuisiin, kuten kummeihin, auttaa lieventämään yhteiskunnallisia ongelmia nuorten syrjäytymisen suhteen. Toisaalta se voi myös lieventää seniorieden yksinäisyyttä.

Särkänniemessä toteutettavan tapahtuman järjestäjänä toimii Kummius.fi. Ville Lähdesmäki Kummius.fi:stä toivoo, että kummipäivästä tulisi jokavuotinen perinne Särkänniemessä.

Lähde: Tampereen ev.lut. seurakunnat, Särkänniemi

Kuva: pixabay/palichka

 

Aiheet

, ,