Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Sanna Ukkola valitsee vuoden kristillisen kirjan

 

Sanna Ukkola on toimittaja, kolumnisti ja juontaja.

Helsingin kirjamessujen aikaan lauantaina julkistettavan Vuoden kristillisen kirjan valitsee Sannikka & Ukkola -ohjelman juontaja Sanna Ukkola. Ukkola kertoo pyrkivänsä katsomaan teoksia avoimin mielin ja ilman ennakko-odotuksia.

– Olen aina rakastanut kirjallisuutta, mutta nykyään luen enemmän faktaa kuin fiktiota, sanoo Sannikka & Ukkola -ohjelman juontaja Sanna Ukkola.

Hän valitsee tänä vuonna Vuoden kristillinen kirja -kilpailun voittajakirjan ja kertoo, ettei lataa liikaa ennakko-odotuksia kilpailuun lähetettäville kirjoille, vaan pyrkii katsomaan teoksia avoimin mielin.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

– Odotan, mihin teksti minua kuljettaa.

Kirjallisuuden harrastajana Ukkolalla on myös mielikirjoja.

– Kirjallisuuden kanssa suurin ongelma on se, että kirjoja on paljon enemmän kuin hyllytilaa. Lomat käytän aina lukemiseen.

– Lempikirjojani kautta aikojen ovat Donna Tartin Jumalat juhlivat öisin ja William Goldingin Kärpästen herra. Viimeaikainen suosikki on David Brooksin Social Animal.

 

Kilpailu on avoin kaikille

Vuoden kristillinen kirja -kilpailu on avoin kaikille kustantajille eikä rajoitu kristillisten kustantajien tuotantoon. Myös omakustanteet voivat osallistua. Vuosittain kilpailuun tulee kymmeniä ehdokkaita, joista esiraati valitsee kuusi finalistia. Finalistit julkistetaan Turun kirjamessuilla 4. lokakuuta ja Ukkolan valitsema Vuoden kristillinen kirja Helsingin kirjamessujen lauantaina 26. lokakuuta. Yleisö äänestää myös oman suosikkinsa, joka julkistetaan niin ikään Helsingin kirjamessujen lauantaina.

Esiraatiin kuuluvat tänä vuonna Helsingin yliopiston kirjastonhoitaja Seija Karvanen, Suomen Pipliaseuran yhteyspäällikkö Tuija Numminen ja kirjakauppias Päivi Pohjola sekä puheenjohtajana Kristillisen kustantajat ry:n hallituksesta Yrjö Rossi.