Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sanan Suvipäivillä kannustettiin evankeliumin kertomiseen

 

The Four -konsepti on uusi, vastikään suomeksi avattu nettisivu evankeliumin kertomiseen. Idea esiteltiin Sanan Suvipäivillä.

Kangasalalla viikonloppuna pidetyt Sanan Suvipävät olivat yhteyden juhlaa. Tapahtumassa esiteltiin uusia keinoja kertoa evankeliumin sanomaa.

Yhteys ja yhteistyö näkyi ja tuntui Sanan Suvipäivillä. Juhlateltta täyttyi ääriään myöten useamman kerran. Osanottajia tapahtumassa oli yhteensä noin 5800, merkittävästi enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi suuri joukko ihmisiä seurasi päiviä ensimmäistä kertaa toteutetun suoran nettistriimauksen ja TV7plus-kanavan kautta.

Suvipäiviä vietettiin sateen uhan alla ja vaikka satoikin, se ei paljoakaan häirinnyt. Viikonlopun synkkiä sääkarttoja katsellessa juhlasää tuntui ihmeeltä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kansan Raamattuseuran ydinsanat ja uusia työkaluja

Tapahtuman pääjuhlassa esiteltiin Kansan Raamattuseuran tavoitteita kuvaavamaan valitut sanat: ajassa, ytimessä ja yhdessä.

– Ne on kiteytetty yhdessä KRS:n työntekijöiden kanssa ja kuvaavat samalla nimeämme Kansan, Raamattu ja Seura, toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma ja varatoiminnanjohtaja Kalle Virta kertoivat.

Ajassa olemisella tarkoitamme sitä, että viestimme tämän ajan kielellä ja välineillä.  Ytimessä-sana kertoo siitä, että keskitymme Raamatun sanomaan ja sen ydinasiaan: Kristus on Vapahtaja.  Yhteydessä puolestaan kuvaa sitä, että teemme työtä yhdessä tuhansien työn ystävien kanssa, ei vain työntekijävoimin.

Suvipäivillä lanseerattiin ytimeen liittyvä uusi The Four -konsepti. Siihen liittyvät evankeliumin ydinsanomaa kuvaavat neljä symbolikuvaa.

– The Four avaa mahdollisuuden kertoa kristinuskon ydinsanoman omin sanoin. Jos et osaa itse vastata symboleista kiinnostuneelle kysyjälle, voit ojentaa hänelle asiasta pienen taskuvihkosen tai neuvoa TheFour-nettisivustolle, jossa evankeliumin ydinasia kerrotaan.  Sivuilta on yhteys myös MyStory.Me -sivuille, joilla erilaiset ihmiset kertovat miten Jumala on muuttanut heidän elämäänsä.

The Four -konseptiin kuuluu erilaisia tuotteita evankeliumin kertomisen avuksi. T-paidat saivatkin juhlilla niin suuren suosion, että ne loppuivat kesken.

KRS on toteuttanut TheFour ja MyStory -sivut suomenkielisenä Agape Europe -järjestöltä saadun idean pohjalta. TheFour on käytössä jo 13 maassa. Ytimeen kuuluu myös L10T-elämäntapa, joka rohkaisee uskon elämiseen todeksi omassa arjessa.

Kangasalalaisen yhteistyön tyylinäyte

Kangasalan seurakunnassa on totuttu tekemään yhteistyötä. Maankuuluja matalan kynnyksen Majatalo-iltoja on järjestetty talkoohengessä siellä jo kymmenisen vuotta. Majatalossa sanoma on esillä rennossa ilmapiirissä yhdessä illat rakentaen. Majatalo-konseptia saatiin maistaa Suvipäivien lauantai-iltana idean isän Pekka Simojen johdolla.

– Oikeastaan koko viikonloppu oli Majatalotapahtuma, luonnehti Jukka Hirvonen, yksi Suvipäivien noin 150 talkoolaisesta.

Kirkoherra Seppo Jarva kiitti seurakuntalaisiaan.
– On ollut hienoa nähdä, miten ihmiset kantoivat vastuuta järjestelyistä. Tapahtumaa on rakennettu yhdessä. Olemme saaneet  ja oppineet paljon.

– Päivien aikana on kuultu antoisaa julistusta, joka tulee lähelle ihmisen arkitodellisuutta ja heidän kysymyksiään. Se on tehty kielellä, jota ihmiset ymmärtävät.

Leimallista Suvipäivien ohjelmalle oli runsas raamattuopetus, jota oli tarjolla pääohjelman lisäksi koko lauantaipäivän. Raamattutalossa riitti kuulijoita salin täydeltä pitkin päivää. Lisäksi rinnalla kulki useita muita kanavia.  Perjantaina yhtenä teemana oli maahanmuutto, jota käsiteltiin myös seurakuntaseminaarissa.

Suvipäivien puhujina olivat KRS:n omien työntekijöiden lisäksi muiden muassa Eero Junkkaala, Tommy Hellsten ja Jukka Thurén ja musiikkivieraina Pentti Hietanen, Jukka Leppilampi, Marzi Nyman ja Maria Ylipää sekä lauluyhtye Valkea.