Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Samuel Salmi jatkoi rippikoulukeskustelua Torniossa

 

Kuva: Studio P.S.V. Reijo Koirikivi

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi sanoo, että seurakuntien rippikouluopetuksen on ehdottomasti oltava kirkon opetuksen ja järjestyksen mukaista.

Piispa Salmi vieraili eilen Torniossa selvittämässä seurakunnan erään papin rippikouluopetukseen liittyviä epäselvyyksiä.

Piispan mielestä Torniossa opetus ei ole kaikilta osin ollut kirkon järjestyksen mukaista. Pappi on sittemmin pyytänyt anteeksi opetustaan.

Rippikoululaisten vanhemmat nostivat esiin kysymyksen seurakunnan papin opetuksesta. Pappi oli käyttänyt nuorten mukaan ”tuomitsevaa kieltä homoseksuaaleista, naispapeista ja lestadiolaisista.” 

Piispa Salmi ymmärtää hyvin vanhempien huolen rippikouluopetuksesta.


Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Opetuksen on oltava kirkon tunnustuksen ja järjestyksen mukaista. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että papin on opetuksessaan naispappeudesta liityttävä kirkon opetukseen, painotti Salmi. Rippikouluopetus ei saa liioin sisältää hyökkäystä sukupuolisen suuntautumisen tai herätysliiketaustan suhteen. 

Myös seurakunnan kirkkoherra Ari Juntunen pyysi anteeksi nyt tapahtunutta ja totesi, että Tornion seurakunnassa toimitaan rippikouluopetuksessa vastedes kirkolliskokouksen päätösten ja piispainkokouksen ohjeiden mukaisesti. 

Hän totesi, että virheitä on tapahtunut myös asian tiedottamisessa ja pahoitteli niitä. Piispa, tuomiokapitulin ja seurakunnan edustajat sekä vanhemmat totesivat, että asia on nyt selvitetty ja sovittu. 

Tuomiokapituli tulee seuraamaan tehtävänsä mukaisesti rippikouluopetusta ja varmistamaan, että opetus on kirkon opin ja järjestyksen mukaista.

 
Artikkelibanneri perussanoma