Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sami Westerholmista Vapaakirkon uusi kotimaantyönjohtaja

 

Suomen Vapaakirkon hallitus valitsi kokouksessaan 10.12. Vapaakirkon kotimaantyönjohtajaksi pastori Sami Westerholmin.

Hän on suorittanut pastoritutkinnon Suomen teologisessa opistossa, ollut perheineen lähetystyössä Thaimaassa useita vuosia ja toimi Vapaakirkon määräaikaisena kotimaantyönsihteerinä noin kolme vuotta.

– Sami Westerholmilla on hyvä tuntemus vapaakirkollisesta seurakuntakentästä, mikä on hyvä lähtökohta kotimaantyönjohtajan tehtävään, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoo valinnasta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Valintaprosessissa mukana ollut seurakuntatyöntekijöistä koostunut työryhmä määritteli toimenkuvan vastuualueet ja tehtävään valittavan henkilön vaatimuksia. Toimi oli avoimessa haussa ja keskustelujen ja haastattelujen jälkeen hallitus teki päätöksensä.

Seurakuntien elinvoimaisuus

Kotimaantyönjohtajan tehtävässä korostuu kaksi vastuualuetta: Seurakuntien elinvoimaisuuden kehittäminen ja uusien seurakuntien istutustyö.

– Sami Westerholm on jo nykyisen toimensa ohella ollut mukana järjestämässä Seurakuntien elinvoimaisuuden polku  -koulutustapahtumia tämän vuoden aikana ja osallistunut Norjassa järjestettyyn tapahtumaan asian tiimoilta. Nyt uudessa toimessaan hänen tehtävänsä on rakentaa suomalaista Seurakuntien elinvoimaisuuden polkua, jota sovellamme jatkossa Vapaakirkon piirissä, Vuorinen toteaa.

Seurakuntien elinvoimaisuuden polku ei ole ohjelma vaan nimensä mukaisesti polku, jolle seurakunta lähtee yhdessä. Polku sisältää materiaaleja ja valmennusta, joilla tuetaan seurakunnan tietä kohti elinvoimaisuutta.

Uusien seurakuntien istuttaminen

Toinen tärkeä vastuualue liittyy uusien vapaaseurakuntien istuttamiseen.

– Tällä saralla on tavoitteena löytää määrätietoiset askeleet, joiden avulla voimme kasvaa seurakuntien määrässä ja siten tavoittaa enemmän ihmisiä evankeliumilla, Vuorinen sanoo.

Westerholm toimi WEC-lähetyksen maajohtajana viimeiset vuodet lähetystyössä ollessaan ja hänen vastuullaan oli muun muassa uusien seurakuntien synnyttäminen kohdemaahan. Nyt tehtävään liittyvät uudet seurakunnat täällä kotimaassa.

Työmme on seurakunnissa

– Nimitys tuntuu mahtavalta ja tuo saamaani kutsumukseen täyttymystä. Seurakuntien elinvoimaisuus on lähellä sydäntäni. Näen tärkeäksi, että seurakuntiemme elinvoimaisuus kasvaa, koska sillä on myös kauaskantoiset vaikutukset niin lapsi- ja nuorisotyöhön kuin diakonia- ja lähetystyöhönkin. Työmme on seurakunnissa. Seurakuntiemme elinvoimaisuus vaikuttaa myös koulutukseen. Voimme elinvoimaistumisen myötä olla rohkaisemassa ihmisiä koulutukseen, Sami Westerholm kommentoi.

Työsuhteen aloitusajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, sillä se on riippuvainen Westerholmin nykyisen työn irtisanomisajoista.

Karoliina Leikkari