Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Sadepilvet kiersivät viikonloppuna Sanan Suvipäivät

 

Professori Miikka Ruokasta haastattelee Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma.

Liekö ollut rukousten ja kuumailmapallosta käsin tehdyn siunauksen seurausta, mutta saderintama kiersi Sana Suvipäivät Ikaalisissa 17.-19.6.2011. Tapahtuman lähes 5000 kävijää saivat nauttia sopivasta kelistä.

Viikonlopun juhlia edelsi perjantaina seurakuntaseminaari, jossa professori Miikka Ruokanen puhui elävän kristillisyyden perusteista.

–  Elämä kumpuaa yhteydestä Jeesukseen. Kun pysymme Kristuksessa, elämme lähellä häntä ja hänen Sanalleen kuuliaisina, hän johdattaa elämäämme, Ruokanen opetti.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Ihmiset tulivat kuulemaan paitsi julistusta myös tunnettuja muusikoita, Jukka Tolosta, Juha Tapiota ja Marzi Nymania.

Jukka Tolonen kertoi kohtaamisestaan Jeesuksen kanssa vankilassa.

–  Syyllisyyden ja synnintunnon ahdistamana rukoilin ensimmäisen kerran elämässäni Jumalaa. Jeesuksen sovitusteko tuli minulle todeksi. Ymmärsin, että Jeesus on Jumalan Poika, eikä vain profeetta, kuten olin ajatellut.

Tolonen ihastui virsikirjaan, ja niinpä hän tekikin väkevistä, erityisesti suomalaisista virsistä äänitteen.

Piispa Matti Repo kertoi olevansa yllättynyt siitä, miten avoimesti suomalaiset kyselevät hengellisiä asioita. Hän varoitti kuitenkin, ettei puhe Jumalasta muutu ihmiskeskeiseksi.

 – Jumalasta puhutaan helposti vain oman kokemuksen kautta. Teologia alkaa muistuttaa psykologiaa. Lähtökohtamme on kuitenkin se, että Jumala etsii ihmistä. Hän tulee ihmiseksi ja me annamme itsemme hänen löydettäväkseen. Jumalan ilmoitus Pojassaan on uskomme lähtökohta, ei oma kokemuksemme, piispa Repo sanoi.

www.suvipaivat.fi