Sadat eduskuntavaaliehdokkaat peruisivat sukupuolineutraalin avioliittolain

 

Aito avioliitto ry:n mukaan noin 500 eduskuntavaaliehdokasta haluaisi säilyttää avioliiton miehen ja naisen liittona. Yhdistys lähestyi kaikkia vaaliehdokkaita sähköpostiviestillä ja kysyi, tahtooko ehdokas ”sitoutua äänestämään aidosti tasa-arvoisen, miehen ja naisen välisen avioliittolain palauttamisen puolesta.” Myös Yle kysyy vaalikoneessaan, onko ehdokas valmis kumoamaan sukupuolineutraalin avioliittolain.

Aito avioliitto ry:n ”yhden kysymyksen vaalikoneen” mukaan yli 275 kansanedustajaehdokasta on vastannut myöntävästi kysymykseen ”Tahdotko sitoutua äänestämään aidosti tasa-arvoisen, miehen ja naisen välisen avioliittolain palauttamisen puolesta sekä lasten ihmisoikeuksien puolesta, kun asiaa koskeva kansalaisaloite (1175) tulee eduskunnan äänestykseen?”

Yhdistys on myös koonnut sivustolleen listan niistä ehdokkaista, jotka ovat Ylen vaalikoneessa sanoneet olevansa valmiita kumoamaan sukupuolineutraalin avioliittolain. Näitä ehdokkaita on yhdistyksen mukaan 328.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Osa ehdokkaista on vastannut sekä yhdistyksen että Ylen vaalikoneeseen. Yhteensä sukupuolineutraalin avioliittolain peruuttamisen kannalla on yhdistyksen mukaan noin 500 ehdokasta.

Eduskuntavaalipuolueista tätä mieltä on lähinnä kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. Joukossa on myös useita keskustan ja kokoomuksen ehdokkaita, kuusi RPK:n ehdokasta, viisi sosiaalidemokraattia, kolme vasemmistoliiton ja kaksi vihreiden edustajaa. Lisäksi useat pienten puolueiden ehdokkaat säilyttäisivät avioliiton miehen ja naisen välisenä.

Katso vaalikoneiden tulokset tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie