Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Ruotsissa kristityt haastavat RFSU:n seksivalistuksen

 

Lapsemme ja nuoremme joutuvat kärsimään asenteesta

Kristityt haluaisivat enemmän puhetta kestävistä suhteista kuin kestävistä kondomeista.

Ruotsissa useiden kristillisten yhteisöjen nuorisoliikkeet pyrkivät yhdessä kumoamaan valtiollisen seksuaalivalistusliiton RFSU:n monopolin koulujen seksuaaliopetuksessa. Samalla halutaan, että eri kirkkokuntien yhteistyöjärjestö, Ruotsin kristillinen neuvosto, voisi esitellä vaihtoehtoista materiaalia.

– Lapsemme ja nuoremme joutuvat kärsimään asenteesta, että rakkaudella ja seksillä ei ole mitään tekemistä keskenään. RFSU:n materiaali on mielestäni ilmaus lapsen elämän seksualisoimisesta, sanoo kristillisen Salt-yhteisön pääsihteeri Olof Edsinger Världen idag -lehden mukaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hän toivoo, että kouluille voitaisiin tarjota materiaalia, ”jossa puhutaan enemmän etiikasta kuin tekniikasta ja enemmän kestävistä suhteista kuin kestävistä kondomeista”.