Ruotsinkielinen herätysliikeväki kokoontuu Kokkolaan tulevana viikonloppuna

 

Kyrkhelg-tapahtuman kohokohta on lauantai-ilta Kokkolan kirkossa. Kuva viime vuoden tapahtumasta. Kuvaaja: Aune-Inkeri Björkström

Kyrkhelg-tapahtumaa vietetään Kokkolassa 14.-16. syyskuuta jo 11. kertaa. Tämänvuotinen teema Totuuden edessä (Inför sanningen) viittaa apologiaan, uskon puolustamiseen.

Kyrkhelg-viikonvaihteen avaa Kokkolan kirjastossa pidettävä väittely, jonka otsikkona on Totta sinulle, muttei minulle! Onko kaikki – myös totuus – suhteellista? Väittelijöinä ovat tapahtuman päävieras Stefan Gustavsson Ruotsista ja Österbottens tidning -lehden päätoimittaja Henrik Othman. Debatin juontaa Kyrkpressen-lehden päätoimittaja May Wikström.

Ohjelmassa on totuttuun tapaan iltatilaisuudet perjantaina ja lauantaina. Lauantaina on tarjolla kaikkiaan 14 seminaaria ajankohtaisista aiheista, joukossa myös nuorille suunnattu seminaari. Lapsille on koko tapahtuman ajan omaa ohjelmaa.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Puhujavieraista mainittakoon myös Kansanlähetysopiston vararehtori TT Vesa Ollilainen. Kokkolalaislähtöinen Tomas Sandell johtaa perustamaansa European Coalition for Israel -järjestöä. Teologian tohtori Soile Haverinen vastaa yhdessä miehensä kanssa Helsingin Luther-kirkon toiminnasta. Lisäksi Kyrkhelg tapahtumassa on mukaan Uuden tien päätoimittaja Leif Nummela.

Kyrkhelg on kirkon sisällä vaikuttavien ruotsinkielisten herätysliikkeiden yhteinen kokoontuminen, joka kokoaa vuosittain parituhatta kävijää. Tapahtumaa on Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kanssa järjestämässä peräti 12 järjestöä.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua tästä.

 

Aiheet