Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Ruotsin uusi kulttuuriministeri: Jeesus on esikuva kaikissa valinnoissani

 

Ruotsin uusi kulttuuriministeri Alice Bah Kuhnke. KUVA: Arbetsgivaralliansen/WIKIMEDIA COMMONS

Viime viikolla Ruotsin uutena kulttuuri- ja demokratiaministerinä aloittanut Alice Bah Kuhnke puhuu Dagen.se-verkkolehdessä avoimesti kristillisestä uskostaan ja siitä seuranneista vaikeuksista. ”En saa koskaan niin paljon vihapostia kuin silloin, kun sanon olevani kristitty. Mielenkiintoista eikö totta? Ja minä olen kuitenkin sekä tummaihoinen että nainen”, Kuhnke sanoo Dagenille.

Ruotsin uusi ministeri Alice Bah Kuhnke kertoo Dagen.se-verkkolehden haastattelussa, kuinka hän kasvoi Hordan kylässä, jossa kristillisyyttä oli vaikea välttää. Kaikki kylän toiminta liittyi jollain tavalla seurakuntaan. Myöhemmin hän on kuitenkin joutunut puntaroimaan uskoa henkilökohtaisesti.

”Monta kertaa oli ollut yksinkertaista valita ei-kristillinen elämä. Mutta se ei toimi. Usko on ollut yksi vaikeimmista valinnoista, joita on tehnyt. Joskus saatan tosiaan kadehtia niitä, jotka eivät usko”, Kuhnke kertoo.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen Jumala-suhteeseensa, mutta sen priorisoimisesta on pidettävä huolta. ”On elettävä kristillistä elämää ja asetettava Jeesus esikuvaksi kaikissa valinnoissani. Se ei ole helppoa.”

Usko asettaa Kuhnkelle haasteita jokapäiväisessä elämässä, kuten kohdatessa päivittäin kodittomia ihmisiä. ”Mutta mielestäni elämän ei pidä ollakaan helppoa. Tuskan tunteminen ja uhraaminen kuuluvat elämääni kristittynä.”

Vuonna 1971 syntyneen Alica Bah Kuhnken äiti on ruotsalainen ja isä gambialainen. Kuhnke on työskennellyt aiemmin media-alalla.

Tässä linkki Dagenin haastatteluun (ruotsiksi).

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie