Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Ruotsin suurimman helluntaiseurakunnan johtaja: Raamatussa ei sanota sanatarkasti, että homoseksuaalisuuden toteuttaminen olisi syntiä

 
ruskeapaitainen keski-ikäinen kaljumies, jolla silmälasit ja parta katsoo sivulle.

Kuvakaappaus YouTube-videolta, jolla Filadelfiakirkon pastori Niklas Piensoho pitää raamatunopetusta otsikolla Polttavat kysymykset: Homoseksuaalisuus Sodomassa ja Gomorassa.

Ruotsin suurimman helluntaiseurakunnan, Tukholmassa sijaitsevan Filadelfiakirkon pastori ja johtaja Niklas Piensohon mukaan kristillisen seurakunnan johtaja voi elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Pastori Niklas Piensohon raamatunopetussarja Polttavat kysymykset on katsottavissa Filadelfiakirkon YouTube-kanavalla. Sarjan yhdessä jaksossa hänen aiheenaan on homoseksuaalisuus Sodomassa ja Gomorassa.

Raamatunopetuksen lopussa Piensoho vastaa yleisön kysymyksiin, joista yksi on: voiko henkilö, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, toimia pastorina tai johtajana kristillisessä seurakunnassa. Pienshon mukaan voi toimia, jos henkilö on muuten sopiva. Asiasta uutisoi Världen idag.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Sarjan tulevissa opetusjaksoissa Piensoho lupaa käsitellä lisää seksuaalimoraalisia kysymyksiä ja esimerkiksi sitä, mitä apostoli Paavali opettaa homoseksuaalisuudesta.

Jo ilmestyneellä raamatunopetusvideolla hän kuitenkin väittää, että missään kohtaa Raamattua ei sanota sanatarkasti, että homoseksuaalisuuden toteuttaminen olisi syntiä.

Piensoho myös korostaa, ettei hänen näkemykensä poikkea helluntailaisesta teologiasta, ja että hän on edelleen sitä mieltä, että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.

Piensohon teologisia näkemyksiä on kritisoitu voimakkaasti Ruotsissa. Myös Suomessa on hämmentyneinä seurattu Piensohon ulostuloa. Espoon helluntaiseurakunnan johtaja Petri Mäkilä toteaa Facebook-päivityksessään: ”Tiesin, että tämänkin vielä elinaikanani näen oman liikkeeni keskellä (vaikkakin Ruotsissa). Siitä huolimatta se sattuu enemmän kuin arvasinkaan. Ovi alamäkeen on avattu ihan Pingstin huipulta. Itken, suren, rukoilen!”, Mäkilä kirjoittaa. Hänen päivitystään on kommentoitu laajasti.