Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ruotsalainen lähetystyöntekijä ammuttiin Pakistanissa

 

Birgitta Almeby palveli Pakistanissa lähes 40 vuotta. KUVA: LEHTIKUVA/ AP PHOTO

71-vuotias Pakistanin-lähetti Birgitta Almeby kuoli keskiviikkoiltana saamiinsa ampumahaavoihin tukholmalaisessa sairaalassa. Asiasta kertoi ensimmäisenä SVT:n uutiset. Almebytä ammuttiin 3. joulukuuta hänen kotinsa edustalla Pakistanin Lahoressa. Oltuaan ensin sairaalahoidossa Pakistanissa hänet lennätettiin Tukholmaan, jossa hän menehtyi illalla 12. joulukuuta.

Birgitta Almeby asui Pakistanissa 39 vuotta. Hän työskenteli helluntailaisen Full Gospel Assemblies (FGA) -seurakunnan palveluksessa raamattukoulun opettajana ja teknisen koulutusinstituutin johtajana. Hän työskenteli myös tyttökodissa lasten kanssa.

”Jäämme kovasti kaipaamaan Almebytä. Hän teki pitkän palveluksen köyhien ja alaspainettujen kristittyjen keskuudessa Pakistanissa. Jokainen kristitty on surullinen hänen poismenostaan. Mutta hän on nyt paremmassa paikassa”, FGA:n raamattukoulun johtaja Liaqat Qaiser kertoi Morning Star -lehdelle.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ampujasta ei ole toistaiseksi virallista tietoa, mutta Liaqat Qaiserilla on omat epäilyksensä: äärimuslimit.

”Kuka muu haluaisi murhata jonkun niin ei-poliittisen ja harmittoman henkilön kuin Almebyn, joka omisti elämänsä ihmisten palvelemiseen. Poliisi sanoo aikovansa tehdä kovasti töitä, jotta tappajat löytyisivät, mutta tällä hetkellä niistä ei ole tietoa. Me vain toivomme, että tappajat saadaan oikeuteen”, Qaiser kommoentoi Morning Starille.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie