Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Runoilija Elina Salminen ja duo Eve & Ossi yhdessä Sinuun minä turvaan -kiertueelle

 

Eve & Ossi keikkailevat ahkerasti eri puolilla Suomea. Kuva: Jooel Hildén

Sinuun minä turvaan -illassa pysähdytään vahvan ja ikiaikaisen äärelle. Etsitään suojaa Jumalan kyljestä, jonne jokainen mahtuu huolineen ja iloineen.

Illassa vuorottelevat Elina Salmisen rohkaisevat puheenvuorot ja Even & Ossin levolliset laulut.Runoilija Elina Salminen on tullut tunnetuksi somessa suuren suosion saaneista ja paljon jaetuista Kesken-runoistaan. Runojen armollinen tunnelma välittyy myös Salmisen Kesken-podcasteista, joissa hän tuo Raamatun kertomuksia arjen tasolle. Päätoimisena runoilija-yrittäjänä toimiva Salminen on taustaltaan luokanopettaja.

– Tällaisessa tuulisessa maailmassa kaipaa eniten jotain horjumatonta. Jotain, mikä pysyy, kun kaikki ympärillä keikkuu, sanoo Elina Salminen. Soinissa asuva pariskunta, Eve ja Ossi Mäki-Reini muodostavat duon, joka tunnetaan kauniisti yhteen soivista äänistään sekä raikkaista, puhuttelevista ja elämänmakuisista lauluistaan. Pariskunnan yhteinen taival alkoi vuonna 2012, kun kahden ihmisen ajatukset musiikista ja elämästä löysivät toisensa samalta aallonpituudelta. Tiiviisti keikkailevan ja viidettä albumiaan työstävän duon lyriikat puhuvat tuorein sanankääntein, rehellisesti ja hoitavasti arjesta ja armosta.Eve & Ossi esittävät kiertueella muun muassa Ossin säveltämän tuoreen kappaleen Sielläkin, jonka kertosäkeessä sanotaan:  ”Sinä oot läsnä sielläkin, missä rukoillaan vain heikoin huokauksin. Ja Sulla on valta silloinkin, kun maailma on mennyt sekaisin.”Sinuun minä turvaan -kiertue alkaa Limingan kirkosta 23. maaliskuuta ja päättyy Jyväskylään Sanan Suvipäiville 17.6. Huhtikuussa tapahtuma järjestetään Peräseinäjoella, Helsingissä ja Tampereella. Kiertueen tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.