Roskia keräämällä presidentin juhliin

 

Ilkka ja Kaija Erkkilän mainoslause on: Viisaat eivät roskaa

Ilkka ja Kaija Erkkilä kutsuttiin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Se on palkinto Tampereen katujen puhtaanapidosta, johon he ovat saaneet kutsun Jumalalta.

Tampereen hienoimmalla kerrostaloalueella asuu eläkeläispari, joka on tullut kaupunkilaisille tutuksi roskapihdit kädessä. Ilkka ja Kaija Erkkilä eivät pelkää likaisia paikkoja ja väsy nostelemaan tupakantumppeja maasta monta tuntia viikossa.

– Tavoitteena on roskaton Tampere. Tulee hyvä mieli, kun kaupunki siistiytyy. Haluamme, etteivät ihmiset heittäisi roskia maahan ja voisimme nauttia kauniista kaupungista yhdessä, Erkkilät vetoavat.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Erkkilät kokevat saaneensa tehtävän Jumalalta. Roskien keräämisen lomassa tulee myös usein mahdollisuus evankeliointiin.

– Monet ovat kysyneet, mistä saamme voiman tähän. Vastaamme suoraan, että ylhäältä, Ilkka Erkkilä sanoo.

– Keskustelemme paljon ihmisten kanssa. Meiltä on myös kysytty, olemmeko uskossa, kun teemme tätä, Kaija Erkkilä kertoo.

 

”Niinistöllä on pettämätön pelisilmä”

Kutsu presidentin juhliin oli Erkkilöille järisyttävä uutinen. He tuntevat sisällään kuplivaa iloa katsoessaan kutsukorttia.

– Tämä osoittaa, että Sauli Niinistöllä on pettämätön pelisilmä. Häntä ei hämmennä nostaa esiin tavallisia tallaajia, Ilkka Erkkilä ajattelee.

Erkkilöiden mielestä tänä vuonna juhlassa ollaan asian ytimessä eikä keskitytä vain tanssimiseen ja pukuloistoon. He odottavat niiden kansanedustajien tapaamista, jotka ovat työllään näyttäneet kyntensä.

– Liian paljon on puhetta ja höttöä ja vain vähän tekoja. Pulloja tehdään puhaltamalla, mutta muu vaatii hihojen käärimistä ja toimeen tarttumista, pitkäjänteistä työtä.

– ­John F. Kennedy, jonka kuolemasta tuli juuri täyteen 50 vuotta, on sanonut: ”Yksi ihminen voi saada aikaan muutoksen, ja jokaisen pitäisi yrittää.” Tämä on valtava lause perinnöksi kansakunnille, Ilkka Erkkilä pohtii.

 

Lue juttu kokonaan uusimmasta Uusi Tie -lehdestä.

 

 

 
Uusi Tie ystävänpäiväkampanja 2021