Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Roihuvuoren moskeija mainostaa kirkon naapurissa: Jeesus oli muslimi

 

Helsingin islamilainen yhdyskunta julistaa kirkon naapurissa Jeesuksen olevan muslimi.

”Islam ainut oikea uskonto. Jeesus oli muslimi”. Moskeijan mainonta hämmästyttää seurakuntalaisia vastapäisessä Roihuvuoren kirkossa.

Roihuvuoren moskeijan mainonta herättää hämmennystä Helsingissä. Helsingin islamilaisen yhdyskunnan ylläpitämään moskeijan seinälle on kiinnitetty suurikokoinen banderolli, joka sanoo Jeesuksen olevan muslimin ja islamin ainoa oikea uskonto. ”Jeesus ei ole Jumala vaan Jumalan lähettiläs”, banderolli julistaa ohikulkijoille.

Suurikokoisesta mainosbanderollista tulee mieleen Lähi-idän muslimimoskeijojen aggressiiviset iskulauseet. Samantyyliseen katumainontaan törmää esimerkiksi Jeesuksen synnyinkaupungin Betlehemin moskeijoissa Palestiinalaishallinnon alueella.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Roihuvuoren moskeijaa vastapäätä kadun toisella puolella sijaitsee Roihuvuoren kirkko. Sen työntekijät ja seurakuntalaiset ovat hämmästelevät moskeijan toimintaa.

– Aggressiivista viestintää. Banderollli on moskeijan ulkoseinässä kaiken kansan katseltavana. Tämä ei ole hyvän tavan mukaista, kun vastapäätä moskeijaa on Roihuvuoren luterilainen kirkko, kommentoi roihuvuorelainen seurakuntalainen Radio Deille.

Edellinen selkkaus johti poliisin väliintuloon

Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra Pekka Kaskinen sanoo tapauksen tulleen hänelle yllätyksenä. Moskeijasta ei ole oltu tapauksen johdosta naapuriseurakuntaan.

Kirkkoherra on joutunut aiemminkin käymään moskeijan kanssa neuvotteluja rauhallisen yhteiselon pelisäännöistä.

– En aio provosoitua, mutta haluan keskustalla asiasta moskeijan johtajien kanssa, sanoo Kaskinen.

Puolitoista vuotaa sitten muslimiasuun pukeutunut mies rikkoi Helsingin Roihuvuoren kirkon ikkunoita ja huusi kirkon edessä uhkauksia seurakunnalle. Silminnäkijät kertoivat kertoneet miehen tulleen kirkkoon vastapäätä olevasta moskeijasta. Mies oli pukeutunut vaaleaan muslimien viittakaapuun.

Tilanne rauhoittui Helsingin poliisin otettua muslimikaapuun pukeutuneen häiritsijän haltuunsa.

Radio Dei ei tavoittanut keskiviikkona Roihuvuoren moskeijan edustajaa kommentoimaan banderollikohua.

Lue myös: Moskeijasta tullut mies iski kirkkoon islam-illan aikana

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)