Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Moskeijasta tullut mies iski kirkkoon islam-illan aikana

 

Muslimiasuun pukeutunut mies rikkoi Helsingin Roihuvuoren kirkon ikkunoita ja huusi kirkon edessä uhkauksia tiistai-iltana. Poliisi on ottanut kiinni teosta epäillyn kantasuomalaisen tekijän, joka iski kirkkoon YLEn Ajankohtaisen Kakkosen islam-illan aikana.

Teolla on useita silminnäkijöitä. He ovat kertoneet miehen tulleen kirkkoon vastapäätä olevasta moskeijasta. Mies oli pukeutunut vaaleaan muslimien viittakaapuun.

– Kirkon pääoven ikkuna rikottiin erittäin isokokoisella kivellä heittäen. Se oli samaan aikaan kuin ohjelma [Ajankohtaisen Kakkosen islam-ilta] oli menossa. Asia on poliisin hallussa, kertoo Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen Radio Deille.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Tapahtumahetkellä Roihuvuoren kirkossa oli harjoittelemassa seurakunnan kanttori sekä vapaaehtoistyöntekijä.

– Kanttorin ehdin illalla myöhemmin tavata. Tämähän oli tietysti hyvin säikäyttävä kokemus, Kaskinen kuvaa.

Paikalla olleet hälyttivät kirkolle poliisin sekä lasitusliikkeen korjaajan. Tekijä käyttäytyi uhkaavasti nopeasti paikalle saapunutta lasitusliikkeen työntekijää kohtaan. Paikalla olleet ovat kertoneet tekijän kieltäneen työntekijää korjaamasta ikkunaa sekä sanoneen teon olleen viesti tai varoitus kirkolle.

– Hänen [korjaajan] kannalta se oli uhkaava tilanne, mutta hyvin nopeasti ohi, Kaskinen toteaa.

Kirkolta lähdettyään muslimiasuinen tekijä palasi moskeijaan, josta poliisi pidätti miehen. Kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen ei halua lähteä arvailemaan teon motiiveja.

– En tässä vaiheessa halua kauheasti lähteä spekuloimaan motiiveja. En ole tavannut tekijää. Kyseessä on kantasuomalainen henkilö sen tiedon mukaan mikä minulla on. Tekijähän nähtiin paikan päällä. On minusta tärkeä tieto, ettei kyseessä ollut ulkomaalaistaustainen henkilö, kommentoi Kaskinen Radio Deille.

– Sehän me tiedetään, että vain yksi ihminen on toiminut, ja mistä tahansa yhteisöstä yksi ihminen voi toimia merkillisellä tavalla.

Kaskisen mukaan Roihuvuoren kirkkoa vastapäätä olevan muslimiyhteisön moskeijasta ei olla vielä oltu yhteydessä Roihuvuoren seurakuntaan tiistai-illan tapahtumien jälkeen. Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra korostaa, ettei hän halua tapahtuman vaarantavan seurakunnan suhteita paikalliseen muslimiyhteisöön.

– Meillä on ajatus, että saisimme yhteyden paikalliseen muslimiyhteisöön enkä haluaisi rasittaa tilannetta turhaan tämän takia.

Roihuvuoren tapauksesta lisää Radio Dein Toivon Päivässä keskiviikkona 30.10. klo 14-16.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)