Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Risto Soramies: Kirkko ei suvaitse uskollisia jäseniään

 

Piispa Risto Soramies. Kuva Lähetyshiippakunta

– Kirkko kehuskelee suvaitsevaisuuttaan, mutta ei suvaitse keskuudessaan uskollisimpiin kuuluvia jäseniään, toteaa Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramies blogissaan Turun arkkihiippakunnan päätöksestä erottaa viisi Lähetyshiippakunnassa toimivaa pappia Suomen kirkon pappisvirasta

Soramiehen mukaan tuomiokapituli osoittaa päätöksellään, ettei se välitä osasta kirkkokansaa. ”Kun Suomen evankelis-luterilainen kirkko 1986 teki Jumalan sanasta ja kristillisten kirkkojen suuren enemmistön vakaumuksesta piittaamattoman päätöksen avaamalla pappisviran myös naisille, se teki tuhannet seurakuntalaiset kodittomiksi. Se jatkoi valitettavan odotetusti julkista luopumistaan Jumalan sanasta v. 2011, kun piispat antoivat suosituksen homoparien puolesta ja kanssa rukoilemista varten.”

”Niille kodittomille, jotka eivät katso voivansa suhtautua ”Herran käskyyn” (1. Kor. 14:37) ajanhengen vaatimusten mukaisesti, vaan kunnioituksella, pelolla ja kiitollisesti, ei kirkon johto ole tarjonnut muuta ratkaisua, kuin alistua kirkon hallinnollisiin päätöksiin”, Soramies kirjoittaa.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

”Kirkko lähtenyt omille teilleen”

Tuomiokapitulin tiedotteen mukaan Piispa Kaarlo Kalliala toteaa erotetuista papeista, että ”on sääli, ettei Suomen evankelis-luterilainen kirkko heille tällaisena kelpaa”. Soramies ihmettelee lausuntoa. ”Kallialan lausunto on ajattelemattomuudessaan kuvaava: Nythän kirkko osoittaa päinvastoin, että nämä papit eivät kelpaa kirkolle ja se lauma, jota he palvelevat, on kirkolle yhdentekevä. Molemmat, sekä pappimme että seurakuntalaisemme, olisivat hyvin mielellään pysyneet kirkossa. Eivät he, vaan kirkko on lähtenyt omille teilleen,” Soramies kirjoittaa.

Pappisoikeutensa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa menettivät TL pastori Sakari Korpinen, pastori Miika Nieminen, TT pastori Anssi Simojoki, rovasti Markku Sumiala ja TT pastori Martti Vaahtoranta. Tuomiokapitulin mukaan miehet katsottiin ”ilmeisen epäsopiviksi toimimaan papin virassa”.

Lue Soramiehen blogi tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie