Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Risto Jukko : Maahanmuuttajat synnyttävät kirkolle haasteita

 

Kirkkomme Lähetys -lehden teemana on maahanmuutajat. Kuva Vuokko Vänskä

”Tarvitsemme kirkossa kipeästi vieraanvaraisuutta ja vieraanvaraisuuden teologiaa”, kirjoittaa kirkon lähetyssihteeri, dosentti Risto Jukko uusimmassa Kirkkomme Lähetys -lehdessä. Kirkon lähetystyön keskuksen julkaiseman lehden teemana on maahanmuuttajat, kirkon muuttuminen kansankirkosta kansojen kirkoksi.

Lehdessä on Suomeen rantautuneiden ulkomaalaisten haastatteluja. Se kertoo myös eri seurakuntien tavasta toimia maahanmuuttajien parissa.

Joka kymmenes ihminen maailmassa on maahanmuuttaja ja lähes puolet heistä on kristittyjä.

”Suomen noin 175 000 maahanmuuttajasta kristittyjä on kaksi kolmesta. Tämä synnyttää kirkolle haasteita. Luoksemme tulee hyvin erilaisia kristittyjä veljiä ja sisaria, mutta myös muiden uskontojen edustajia”, Jukko kirjoittaa. Hänen mukaansa kirkko tarvitsee vieraanvaraisuutta ja vieraanvaraisuuden teologiaa.

”Maahanmuuttajista ja pakolaisista huolehtiminen on uskomme syvyyden mittari. Suhtautumisemme muualta tulleisiin voi paljastaa, kuinka armottomia saatamme olla. Suhtautumisemme voi myös ilmentää kristillistä lähimmäisenrakkautta, joka kohdistuu jokaiseen ihmiseen ilman erottelua”, Risto Jukko kirjoittaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Samassa lehdessä piispa Seppo Häkkinen toteaa, että meidän tulee kutsua yhteyteemme sekä kirkkomme sisällä että sen ulkopuolella toimivia maahanmuuttajia. ”Evankeliumin julistamisen ja kristillisen todistuksen tulee läpäistä koko seurakunta”, piispa Häkkinen kirjoittaa.