Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Rauhanyhdistyksen ex-johtajaa epäillään insestististä

 

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen luottamushenkilöä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Heinäkuusta saakka vangittuna ollut mies on toiminut Etelä-Suomessa suuren rauhanyhdistyksen puheenjohtajana.

Vangittu mies toimii yhä vanhoillislestadiolaisten Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen valitsemana liikkeen luottamustoimessa. Helsingin Sanomien haastattelema poliisin edustaja vahvistaa tutkivansa mieheen kohdistuvia rikosepäilyjä, mutta vaikenee tutkinnan sisällöstä.

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistysten johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen kertoo tienneensä vangitsemisesta ja sanoo, että mikäli tapaus osoittautuu paikkaansa pitäväksi, vangittuna oleva mies vapautetaan tehtävistään.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Poliisi ei voi kertoa, epäilläänkö insestin kohdistuneen yhteen vai useaan lapseen. Poliisitutkinnassa rikosepäilyt ovat myös laajentuneet. Luottamushenkilön kolme sukulaismiestä vangittiin hyväksikäyttörikoksesta epäiltyinä samana päivänä kuin ensin vangittu mies. Vangituista muut kuin ensin vangittu pääsivät vapaaksi elokuussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.