Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Rakastan joulua, sen tunnelmaa ja sen ydinajatusta rakkaudesta”, kertoo joulukiertueelle lähtevä Jepa Lambert

 

Soul-laulaja Jepa Lambertin joulukonserttikiertue starttaa Säkylän kirkosta 2.12. Kuva: Atte Malaska

Jepa Lambert lähtee ensimmäistä kertaa joulukiertueelle kirkkoihin. Konsertti sisältää sielukkaita joululauluja painottaen afroamerikkalaista gospel-ohjelmistoa.

Eri TV-ohjelmista tuttu pinkkitukkainen soul-laulaja tunnetaan monipuolisesta ja vahvasta tulkinnastaan. Suomen Adeleksikin tituleerattu laulaja esittää kirkkokonserttikiertueellaan suomen- ja englanninkielisiä joululauluja. Säestäjänä toimii pianisti Maria Ilmoniemi, jolla on myös juuret vahvasti gospel-musiikissa. Helsingissä ja Espoossa Jepan ja Marian mukana lavalla kuullaan Sounds of Mercy -gospelkuoroa.

Multa on kyselty jo pitkän aikaa soolokeikkoja, joten nyt uskon, että tuli hyvä hetki ja mahdollisuus toteuttaa tällainen, Jepa Lambert kertoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Rakastan joulua, sen tunnelmaa ja tietysti sen ydinajatusta rakkaudesta ja hyväksymisestä, joten haluan sitä myös levittää ympärilleni. En malta odottaa, että pääsen kohtaamaan ja jakamaan iloa ihmisille joulun alla

Jepa Lambert on aloittanut laulu-uransa jo nuorena gospelmusiikin parissa. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus solistina, taustalaulajana, vocal coachina sekä ääninäyttelijänä eri televisio-ohjelmissa ja konserteissa kautta maan. Moni tunteekin Jepan TV:stä mm. Elämäni Biisi, The Voice of Finland, Tähdet Tähdet sekä Toivesäveliä -ohjelmista.

Jepa on laulanut lukuisien kansainvälisten ykkösrivin artistien kanssa, kuten gospel-legendojen Andrae Crouch ja Russ Taff sekä soul- ja hip-hop tähtien Cory Henry, Jacob Collier, Snoop Dogg ja Cee Lo Green. Kotimaassa Jepa on noussut viime aikoina lavalle mm. Mestarit Areenalla -kiertueella Kaija Koon, Ellinooran, Vesalan ja Jenni Vartiaisen kanssa. Lisäksi Lambert on kiertänyt Vesterinen Yhtyeineen -kokoonpanon jäsenenä sekä tulkinnut solistina eri orkestereiden kanssa.

Jepan oma gospelkuoro Sounds of Mercy on 25-henkinen, vuonna 2021 perustettu kuoro pääkaupunkiseudulta. Musiikin ammattilaisista ja pitkän linjan gospel-lauluharrastajista muodostunut Sounds of Mercy on esiintynyt mm. Iltan ja Mikko & Jukka Leppilammen taustalla. Lisäksi kuoro on nähty TV-ohjelmissa kuten Putous (MTV) ja Riemulaulut (YLE). Kuoro on julkaissut omaa musiikkituotantoakin.

 

Soulful Christmas -kiertue:

2.12. Säkylä, kirkko

3.12. Jyväskylä, Kauppakeskus Seppä, Kipinä

5.12. Helsinki, Paavalinkirkko

11.12. Turku, Martinkirkko

12.12. Kempele, Pyhän kolminaisuuden kirkko

15.12. Hamina, Johanneksen kirkko

20.12. Tampere, Messukylän kirkko

21.12. Espoo, Tuomiokirkko

22.12. Seinäjoki, Törnävän kirkko