Radiot muistavat hiljaisia: Juontaja Anna Perho katuu yhä yksinäisen ohittamista

 

Radiojuontaja Anna Perho on mukana Hiljaiset-kamppanjassa

KATSO VIDEO. Kotimaiset radioasemat nostavat yhteisvoimin esiin yhden yhteiskunnan kipupisteen: yksinäisyyden. Kanavat ovat käynnistäneet yhteistyössä RadioMedian kanssa Hiljaiset-kampanjan, jolla ehkäistään yksinäisyyden aiheuttamaa ahdistusta. Samalla radiotyöläiset muistuttavat, että radio on monelle ystävä. Perjantaiyönä Suomessa toteutetaan radiokanavien yhteinen yöradiohanke hiljaisten hengessä.

Radio Dei oli helmikuussa ystävänpäivän aattona yksi Hiljaiset-kampanjan ensimmäiseen yöradiotempaukseen osallistuneista kanavista. Yöradiot saavat jatkoa tulevana perjantaina. Radio Dein Yöradio valvoo kuulijoiden seurassa muiden hankkeeseen osallistuvien kanavien tapaan kello 23-02.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Radio Dei on kehittänyt yöohjelmistoaan puhepainotteisempaan suuntaan kuuntelijapalautteen perusteella.

– Radio on myös ystävä. Kyse on intiimistä mediasta, joka tarjoaa seuraa yksinäisille tai vaikkapa yötöissä tai sairasvuoteella valvovalle. Myös tämän ajatuksen olemme halunneet pitää mielessämme, kun olemme suunnitelleet ohjelmakarttaamme, kertoo Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kuuntelijoille pitävät seuraa suorassa lähetyksessä Tiipi Jokinen, Saara Räty ja Anna-Liisa Valtavaara. Kolmikko ottaa ohjelman aikana studioon vastaan puheluita sekä kokoaa lähetykseen kuuntelijoiden viestejä shoutboxista.

Yön aikana kuullaan myös yksinäisyyttä käsitteleviä lyhyitä radiodokumentteja sekä muiden kanavien radiojuontajien ajatuksia ja kokemuksia yksinäisyydestä.

– Jokaisessa koulussa on se yksi tyyppi, joka seisoo jokaisella välitunnilla yksin. Meidänkin koulussa oli semmoinen, muistelee Radio Aallon juontaja Anna Perho omaa yläkouluaikaansa.

– Tulen varmaan elämäni loppuun asti miettimään, miksi minä en ollut se eka, joka sanoo sille ”moi” ja pyytänyt sitä johonkin mukaan.

Radiokanavat ja RadioMedia avaavat keskiviikkona 6. toukokuuta osoitteessa www.hiljaiset.fi palvelun, jonka tavoitteena on vähentää suomalaisten yksinäisyyttä.

Radio Dei ja muut Hiljaiset-kampanjassa mukana olevat radioasemat toimittavat yksinäisyydelle omistetun suoran yöradiolähetyksen perjantaina 8.5. klo 23-02.

Katso millaisia kokemuksia Anna Perholla ja muiden radiokanavien juontajilla on yksinäisyydestä:

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)