Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Raamatunjakeita esillä pitäneet poistettiin Lähetysjuhlilta

 

Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlilla Helsingin Messukeskuksessa oli tänään vilkasta. Kello kahdeltatoista juhlilla alkoi messu, jossa Helsingin piispa Irja Askola vihki uusia pappeja ja lähetystyöntekijöitä. Heidän joukossaan oli myös lähetystyöhön siunattu homosuhteessa elävä miespari, joista toinen osapuoli vihittiin myös papiksi. Tilaisuudessa oli kuitenkin mukana myös kristittyjä, jotka eivät toimintaa hyväksyneet.

Paikalle mielenilmaukseen saapuneet kristityt kantoivat raamatunlausekylttejä vastalauseena homoseksuaalisuuden harjoittajien toimimiselle kirkon tehtävissä. Kyltteihin oli kirjoitettu useita homoseksuaalisuutta, parannuksentekoa sekä harhaopettajia käsitteleviä raamatunlauseita.

Kyltit sisälsivät lainaukset jakeista 1. Kor. 6:9-10, Ap. t. 3:19, Matt. 15:7-9, Mark. 7:9, Ef. 5:5-7, 3. Moos. 18:22-25, Matt. 7:13-15, Matt. 19:4-5 sekä Ap. t. 20:30. Lainaukset oli otettu vanhasta ja uudesta Kirkkoraamatusta sekä Raamattu Kansalle -käännöksestä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ennen vihkimysmessun alkua järjestyksenvalvojat poistivat Messukeskuksesta kaksi kristittyä, jotka olivat sitoneet ympärilleen paperille kirjoitettuja raamatunjakeita. Toista heistä työnnettiin lievästi poistamisen yhteydessä. Messun aikana nousi kuitenkin yleisössä hiljaa seisomaan pappi pidellen kylttiä jossa luki: ”Ettekö  tiedä, etteivät vääryydentekijät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset eivätkä epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, irstailijat eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät peri Jumalan valtakuntaa.” (1. Kor. 6:9-10).

Myös korinttolaiskirjeen lainausta pidellyt pappi poistettiin välittömästi paikalta.

”Moraalista luovutaan helposti ja taistelutta”

Tilaisuuden loppuajaksi mielenilmaukseen osallistuvat kokoontuivat poliisivalvonnassa pitelemään raamatunlausekylttejä noin 70 metrin päähän Messukeskuksen pääovelta. Heidän joukossaan olleen siilinjärveläisen Jaakko Ojalan mukaan motiivi raamatunlausekylttien kantamiseen oli halu tehdä lähetystyötä ja tuoda Jumalan Sanaa sinne, mistä se hänen mukaansa yritetään siivota pois.

– Euroopassa on taisteltu satoja vuosia, jotta on saavutettu tietynlainen moraali. Nyt siitä ollaan luopumassa hyvin helposti ja taistelutta, ja se kummastuttaa minua. Miksi asialle ei tehdä kunnolla mitään?

Ojalan mukaan vastaavan parannukseen kehottavan evankeliointityön tarve tulee lisääntymään myös tulevaisuudessa, ja ainoa toimiva tapa on vain loppuun asti pitää esillä suoraan sitä, mitä Raamattu itse sanoo.

– Toivoisin, että minua paremmat ihmiset tekisivät tätä. Jos kukaan muu ei tee, niin ainakin minä haluan tehdä, Ojala toteaa.

 

Kuvia tapahtuneesta